www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Wednesday, March 11, 2009

AF7, Senarai Pelajar AF aka Pejuang Undi

jeng jeng jengg...lately tak ada mood n masa nak menulis. anyway, astro dah keluar dgn senarai pelajar aka pejuang undi yang bakal menjadi taruhan Astro untuk menagih undi dari bakal rakyat malaysia yang akan menjadi mangsa.

verdict aku? season kali ni aku gerenti merupakan season yang paling mencabar buat Astro team. Of course aku akan meninjau dari jauh cara mereka mengatur strategi. So far, aku happy dgn caturan tenaga2 pengajar kecuali guru tari lelaki tu.See, hes soo forgetable, aku tak boleh ingat nama dia dgn sekilas lalu. Cara die mengajar juga boring. mamat skema yang try too hard to look cool with tshirt dua lapis yang oh my good soo wrong!. Knapee astro hired mamat ni still jadi satu misteri nusantara buat aku. kabel kah?

Dan seperti yang aku jangka, ida nerina menepati jangkaan utk menarik penonton. tengok lah cara berpakaian dia. the way she manage her class. She look good and her class is something that audience suka nak tengok. Mungkin Af7 akan menarik penonton baru dikalangan suami-suami nakal dan anak-anak ikan keli :P



(gambar courtesy from murai.com.my)

So...resipi utama Af7 tentulah barisan pelajar AFnya bukan. He he he musim kali ini nampaknya Astro team belajar dari pengalaman sudah. Bagi aku, suara 'pelajar'2 ni hanyalah bonus sahaja. Yang paling utama mereka ada ciri-ciri untuk dipasarkan sewaktu di dalam AF dan setelah keluar dari AF apabila bernaung di bawah Maestro. Aku tengok semua ada kekuatan untuk memancing undi dari golongan2 sasaran yang tertentu.(nantilah, kalo aku ada masa aku elaborate pjg2).

Aku agak sangsi dengan kemampuan Tiara J untuk mengambil peranan sebagai pengetua. She look boringlah on TV, terlalu keademikan, bagi aku kelemahan Tiara adalah cara penyampaian yang mendatar. Boring for TV dan aku was was if those kids paham apa yang dia nak cuba sampaikan, apatah lagi penonton2 di luar sana. Maybe shes good in managing pelakon2 teater dibawah arahannya. Tapi too soon to judge her at this stage. Maybe Team Astro boleh bagi Datin Tiara script guide, sebab kadang2 bahasa2 yang dia guna agak buku teks lah. Btw, she look good tho! Mungkin Anita Sarawak terlalu mahal utk Astro mengambil Kak nita sebagai pengetua. Aku rasa Anita Swk calon yang paling sesuai. Tapi as some of us know, shes too expensive to hire! lol.


Oh ya, tiada konsert prelude pada musim kali ni. Mungkin aspek budget kot. BTW aku harap team Astro boleh fikirkan bagaimana nak blend in those sponsorship deals with AF without too revealing. Aku rasa pengiklanan penaja2 utk Diary AF ni terlalu direct dan menonjol. There must be away to promote their products secara tak langsung tetapi berkesan. Cuba2 jenguk macammana Produksi luar negara buat kerja. Gali idea2 baru. Koz sudah 7 musim, strategi baru harus difikirkan, kalau apply cara yang sama its not going to be as effective as before sebab orang dah expect the unexpected.

BTW Diary minggu pertama agak hambar. kelas pengetua, boring. kelas tari, boring. so far those students pun fail to generate hype and interest.Kenapa ya? come on, utilised lah every channels within Astro flags to enable ppl to get to know para pejuang undi secara lebih dekat dekat lagi. dont give up just yet.

PELAJAR AKADEMI FANTASIA 7
Senarai 7 pelajar lelaki AF7


AKIM (Afiq Hakim bin Ahmad, 18, Johor Bahru, Johor)
OBRI (Ahmad Sobri bin Hasmuni, 24, Johor Bahru, Johor)
ARIL (Khairil Azam bin Pilus, 24, Kuala Lumpur)
HAFIZ (Mohd. Hafiz bin Mohd Suip, 19, Kuching, Sarawak)
QHAUD (Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid, 25, Selangor)
SIDI (Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa, 27, Ipoh, Perak)
YAZID (Mohd. Yazid bin Ibrahim, 22, Johor Bahru, Johor).


Senarai 7 pelajar perempuan AF7


CLAUDIA (Claudia Fay Geres, 24, Kuching, Sarawak)
ISMA (Ismaliza binti Ismail, 30, Kuala Lumpur)
ADILA (Nas Adila binti Mohd Dan, 23, Johor Bahru, Johor)
ZIZI (Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil, Sabah )
RUBISA (Rubisa binti Tiasin; 23, Kota Marudu, Sabah)
AISHAH (Siti Aishah binti Bujang, 18, Kuching, Sarawak)
RINI (Zuzafrini binti Zulkifli, 26, Kajang, Selangor)


AKIM (good pick)
Mangsa sasaran: both urban n rural school girls and boys, minah kilang,bisexual and homosexual, single ladies,sugar moms.
AFUNDI AKIM KE 32999
Profil Penuh »

OBRI
(good pick,looks good on tv,interesting personality)

Mangsa sasaran: both urban n rural school girls and boys, minah kilang,bisexual and homosexual, single ladies,sugar moms.

AFUNDI OBRI KE 32999
Profil Penuh »

ARIL (good pick, looks good on tv, naturally an attention seeker n maker)
Mangsa sasaran: urban or urban wannabees school girls, minah kilang,bisexual homosexual boys and adults, groovy urban wannabees sugar mama, etc.
AFUNDI ARIL KE 32999
Profil Penuh »

HAFIZ (good pick, looks cute on tv, )
Mangsa sasaran: rural school girls and boys, minah kilang,bisexual boys and adults, mommies and parents, indonesian wannabees.
AFUNDI HAFIZ KE 32999
Profil Penuh »

QHAUD (good pick, ada personality, attention seeker and maker)
Mangsa sasaran: rural school girls and boys, minah kilang,homosexual men, single ladies
AFUNDI QHAUD KE 32999
Profil Penuh »

SIDI
Mangsa sasaran: rural school girls and boys, minah kilang,homosexual men, single ladies,sugar moms.
AFUNDI SIDI KE 32999
Profil Penuh »

YAZID (good pick)
Mangsa sasaran: rural school girls and boys, minah kilang,homosexual, single ladies,sugar moms, rockers wannabees.
AFUNDI YAZID KE 32999
Profil Penuh »

CLAUDIA
AFUNDI CLAUDIA KE 32999
Profil Penuh »

ISMA (good pick)
Mangsa sasaran: rural and urban school girls and boys,lesbian and bisexual female, single mens, naughty husband, duda and grandpa,
AFUNDI ISMA KE 32999
Profil Penuh »

ADILA (good pick)
Mangsa sasaran: rural school girls and boys,lesbian and bisexual female, single mens, naughty husband, duda and grandpa,
AFUNDI ADILA KE 32999
Profil Penuh »

ZIZI(risky pick)
AFUNDI ZIZI KE 32999
Profil Penuh »

RUBISA(risky pick)
AFUNDI RUBISA KE 32999
Profil Penuh »

AISHAH(risky pick)
AFUNDI AISHAH KE 32999
Profil Penuh »

RINI (risky pick for vote war, but she can stir some drama for tv pleasure for sure)
AFUNDI RINI KE 32999
Profil Penuh »


utk maklumat lanjut:
http://www.astro.com.my/akademifantasia/default.asp

www.murai.com.my

Labels: , , , , , , , , , , , , , ,

4 Comments:

Blogger nami o fish said...

haha baca article aku pasal AF hahaha!!

March 11, 2009 at 11:25 PM  
Blogger Shijun Lin said...

shijun 5.6 5
chanel handbags
louis vuitton outlet
louboutin
wholesale nfl jerseys
burberry sale
michael kors handbags
jordan 6 retro
fitflops
air jordans
fitflops
tods sale
michael kors handbags
michael kors purse
christian louboutin shoes
cheap beats by dre
oakley outlet
michael kors outlet online
michael kors
hollister clothing store
jordan shoes
coach outlet store online
chanel bags
coach outlet
hollister co
true religion
ralph lauren outlet
louis vuitton purses
michael kors
michael kors outlet
burberry handbags
kate spade outlet
www.louisvuitton.com
ray ban sungalsses
gucci handbags
louis vuitton purses
polo ralph lauren
kate spade totes
michael kors outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet

May 5, 2015 at 9:46 PM  
Blogger chenlina said...

chenlina20150718
ray-ban wayfarer
abercrombie
jordan 5
coach factory online
christian louboutin shoes
jordan 3 infrared
true religion outlet
ray ban sunglasses
coach factory outlet
louis vuitton
louis vuitton handbags
christian louboutin outlet
true religion outlet
jordan 11 concord
tory burch outlet
louis vuitton handbags
cheap ray bans
oakley sunglasses wholesale
fake watches
jordan 11
longchamp le pliage
concord 11
coach outlet store online
louboutins
michael kors outlet online sale
louis vuitton online shop
abercrombie and fitch
dior bags
hollister
burberry handbags
fitflops
abercrombie & fitch new york
jordan retro 4
oakley vault
ralph lauren outlet
longchamp soldes
gucci handbags
true religion
coach outlet store online
coach outlet store online

July 17, 2015 at 7:07 AM  
Blogger 林磊 said...

20170608 leilei3915
nba jersey
polo ralph lauren
coach outlet store online
cheap jordans for sale
prada outlet store
michael kors outlet clearance
kate spade outlet
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren outlet online
coach factory outlet

June 8, 2017 at 2:19 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home