www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Saturday, May 2, 2009

Sparanormal, the diamond,romancesa,dazmelon, fool wave party,division bell, silwayd, grey sky morning, lailas, couple @ Viva La Indie Rawk

Division Bell & Fool Wave Party free CDs


Band List

Sparanormal open the stage.


They got potential. Tapi kena work on the song composition coz some of the songs sounder likely to each other. Except 'Take it or Leave it', a potential radio hit in future. Kamil, vox dia ada aura superstar. Ada potensi utk maju band ni

http://www.myspace.com/sparanormal

The Diamond, hailed from Klang. Lebey kurang mcm Grey Sky Morning, But with less catchy songs. Songs are alike to each other. Cuma lagu 'Biarlah' je yang ada potensi utk radio.
They need to buck up effort in composing better creative songs koz lagu2 dieorg kedengaran tipikal sgt. Performance wise tk lah teruk sgt.Give them time.

http://www.myspace.com/radihead22
(Apsal url korang mcm ni ha?, confusing sgt2)

Romancesa, ni first time aku tgk dieorg perform. Tepuk tepuk. Acap, ko mmg star!. I love the way you rawk the crowd. handle the stage. smilings, laughing, very slumber2 and happening.
Crowd yang bersukaria bersama Romancesa.happening sgt2.

Acap.Kecik2 cili api. confident and slumber. walaupun hadir tanpa keyboardist nya, showmanship romancesca petang tu, are among the best. Ditambah lagi dgn lagu dieorg yg ready utk radio antaranya, 'Oh lunaku', 'Bintang Kini Pelangii', dan 'Kembali'.

Dazmelon, masalah teknikal sket ditengah2 show dieorg. But ok lah. Dey all perform lagu 'kekasihku curang', 'palsu' dan hit 'terbang' .With Ainul from Deja Voodoo Spells helping them on drums.
la la la la la lahhhhh... http://www.myspace.com/dazmelon

Fool Wave party.Igtkan hampeh. Tapi best gak band ni. baru lagi.. music elektronika poppy camtu. Aku tataw, samada vox dia mmg asal vox or penganti or vox baru. tetapi vox yg perform agak kureng kicknya. mcm tk kacuk dgn nuansa lagu-lagu dieorg. dont wanna talk about diction n pronouciation yg masih lemah situ sini. Maybe kalau lagu mereka dimelayukan lagi elok kot. I mean if ur english tk bagus sgt. better pakai je bahasa ibunda kita. anyway lagu dieorg sedap2 belaka. Antaranya 'shine no you'. One of their songs ada gak yg bunyi mcm lagu 'shadows' by nidji tu...ke aku yg salah dengar. Anyway, back up lagi. ada potensi yg membuak2. Pick the right vox, inject lagi more creative doses, you guys will be flying...

http://www.myspace.com/themoonparty
ni dia vox dieorg. aku lupa nama nya sapa..tapi muka bleh market lah..

Ting! ting! ting! Division Bell mengalih perhatian dgn gadget2 yang penuh dikaki. Hehehee. Thank god. show dieorg improve banyak compared to yang dekat lepaQ itu hari. dats Affan on 2nd lead.

Ayie on drums.
E on bass.
Saiful on lead.Rambut trademark die mmg orang kenal. :)

Showmanship dieorg still lagi kena improve. Masih malu2 kucing gaknye. no introduction of band members. maybe dieorg suka musik dieorg yg do the talking. I wish they open up more the crowd. Rasanya ramai yang nak kenal dieorg lebih lanjut.




well, if you want to know them more, then goes up to them and say hi je lah. tkpun jenguk myspace dieorg for more info kalo korang pun segak jugak :P

http://www.myspace.com/divisionbelldr

Wow.the vox mmg confident gile mengawal crowd yang malas ditenghari tu. Showmanship die ada stail. cuma personally bukan lagu makanan aku. Aku tak rasa their songs will kill gile2 on the radio. Maybe they need to inject some attractive elements in their composition and ensure ada focal2 point yang boleh hook listeners with their lyrics and melody.
Terbang dari Kuching. Borneo. Slumber and sporting.

Grey Sky Morning, continue the show with slew of their hit songs.
Mr Ejal, vox aka the talented man behind GSM.



picture speak by itself...


Kini hanya mahu dikenali sbg Laila. its Good to see Laila's lounge back in the arena. Performing their hits songs and some of their new material. Tgk jelah gambar2 nyer. performance dieorg best!.










nak kenal lebih ketat? go to their myspace: http://www.myspace.com/lailaband

gambar2 selingan koz couple blom sampai....


Finally they arrived from Malacca!
layanjelah...couple mmg best. dieorg performed banyak lagu malam tu koz memujuk kiteorg yg tunggu dieorg kannn...just tgk jelah gambar2 nie dan bayangkan yg selebih2nya...







aidil couple.
mashwin couple. tshirt ni cam penah tgk arr..tp kt mana yaaa :P

ariana couple.




haa pegangg..peganggg...jgn tk pegangg!!
shahrin couple.


happy clappy folks! puas hati nampaknyeee :)

oh btw. number one cafe mmg best. makanan sedap. harga tk cekik2 sgt. yg penting ais milo dia sedap.

Labels: , , , , , , , , , ,

4 Comments:

Blogger Hua Cai said...

michael kors outlet online
cheap soccer jerseys
coach outlet
dior sunglasses
mac cosmetics sale
cheap jordans
beats by dr dre
ray-ban sunglasses
michael kors handbags
nfl jerseys
nike store uk
coach outlet store
fitflops sale clearance
beats headphones
tods outlet online
montblanc pens
louis vuitton handbags
swarovski outlet
oakley sunglasses
timberland shoes
adidas wings shoes
longchamp handbags
tods shoes
tods shoes sale
tiffany outlet
ralph lauren polo
michael kors canada
louis vuitton handbags
lululemon outlet
chaussure louboutin
abercrombie and fitch
omega outlet
michael kors outlet
louis vuitton pas cher
ray ban sunglasses
20160715caihuali

July 14, 2016 at 8:00 PM  
Blogger raybanoutlet001 said...

cheap uggs
nike huarache
bills jerseys
san antonio spurs jerseys
ralph lauren
longchamp outlet
nike blazer
hugo boss sale
los angeles lakers jerseys
jordan shoes

May 9, 2017 at 2:57 AM  
Blogger 龙大猫 said...

nike roshe run
longchamp le pliage
adidas yeezy boost
michael kors outlet
kobe bryant shoes
longchamp handbags
light up shoes
chrome hearts online
yeezy boost
links of london

May 18, 2017 at 2:59 AM  
Blogger ujang sholahuddin said...

undangan pernikahan online
undangan pernikahan
undangan pernikahan amplop surat
undangan pernikahan simple
undangan pernikahan murah
undangan pernikahan unik
undangan pernikahan artis
undangan pernikahan modern
undangan pernikahan artis
undangan pernikahan arab
undangan pernikahan
undangan pernikahan
link11

June 13, 2017 at 11:14 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home