www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Thursday, June 4, 2009

Couple - Teenage Disc Fantastic.

Agak lama Cd ni diperam. So Hari ni ada mood nak tulis review sket. So here it goes...

Teenage Disc Fantastic. Hampir merumuskan warna konsep album dan arah tuju pengayaan karya2 dari band chicky ni. Muda dan fantastik. paham2 lah. Mungkin bagi sesetengah orang, musik2 simple dari couple ni tk cukup seni. Tapi bagi aku, karya2 couple mempunyai seni yang tersendiri. Bijak, bersahaja, cukup rencah dari segi komersil dan artistik. Pendek kata,boleh jual dan kesemua lagu2 yang ada dlm cd ni boleh market ke mana2 radio. semua lagu berpotensi hit.

its a laid back songs. sesuai sgt dinyanyikan di tepi unggun api bertepuk suka. chordnya pun mudah. Aidil(vox,lyricsist/composer) bagi aku sorang sgt bijak menyusun melody dan bait2 lagu. Cara penyampaiannya jugak unpredictable, dimana ada banyk verse2 lagu yang dinyanyikan secara melodic dan catchy (and kedengran sgt chomell sekalieee!). It will hook u up to the songs easily. senang nak igt.

Lagu2 couple jugak jauh dari elemen penceritaaan yang cliche. Setiap kata-kata disusun mudah tanpa meloyakan tekak sang pendengar. sbg contoh lagu 'c'mon operator'.

Jadi? ayuh! dptkn cd ini dikedai2 yang ada jual(hehehe), atau beli terus disetiap gig2 couple ditempat anda! JANJI PUAS HATILAH!!

p.s sorry, pic tade koz kamera dihantar repair.

Labels: