www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Tuesday, June 2, 2009

dimana meow meow?

3, 4 hari lepas ada sekor kucing oren belang putih berumur 3 - 4 bulan mcm tu selalu lepak kat depan rumah kami. rasanya takde tuan. aku baru sedar kehadirannya yang macam menagih kasihan. aku nak bawak masuk,tapi tade space nak kurung kucing tu koz my other kittens still recovering from fungus, takut pulak berjangkit dkat meow tu, dan takut meow tu bawak penyakit2 lain yg bleh menjangkiti kitten2 aku yg lemah tu.so kalo nak bawak masuk dlm rumah n nurse him,kena letak dia dlm sangkar.

aku suspek, jiran depan rumah aku anti kucing, koz ada satu pagi aku dengar bunyi kucing kena pukul depan rumah. kiteorg share the same door entrance, so kucing tu selalu tido n lepak kat entrance kiteorg. usually taking his nap kat sudut tepi, and tido muka dia mengadap rumah aku. so everytime kiteorg bukak pintu, dia akan angkat muka, bgn dan mengeow2 nak masuk rumah.

die mmg selalu follow kiteorg. kalo kiteorg kuar rumah die akan mengekor, sampai ke kereta, dan kalo balik, mengekor smpai ke pintu rumah(nak masuk). aku ada bagi makan biskut kucing. tapi most of the time, plastic biskut tu hilang.(maybe jiran depan buang). aku tataw knape die benci sgt kat kucing tu, padhal kucing tu tak berak pun kat lantai entrance tu..just tumpang tdo kat situ je.

semalam.aku dgr mcm bunyi jiran depan bedegang2 cuci lantai entrance tu.(mcm lepas geram). kucing tu pun dah takde lagi. mungkin dah kena buang.. :(

kalo kucing tu diapa2kan mmg aku rasa terkilan.kalo aku nampak dia lagi, aku akan bawak masuk rumah n nurse him...koz smpai skrg, aku teringat2 n terpk2 apa jadi kat si kucing tu :(

sorry gambar tade nak dipost sbb kamera aku rusak. nak kena hantar repair. nak beli kamera baru samsung WB500 tu, duit lum cukup lagi...harap2nya before raya tahun ni.

3 Comments:

Blogger Hua Cai said...

burberry outlet store
rolex watches
pandora outlet
ed hardy clothing
pandora jewelry
nike free 5.0
tory burch shoes
coach outlet clearance
polo ralph lauren
tory burch outlet
ralph lauren uk
coach outlet online
new balance outlet
true religion outlet
coach outlet
ralph lauren uk
michael kors outlet
iphone case uk
tiffany jewellery
prada sunglasses
coach outlet store
michael kors canada
hollister clothing
air max 90
vans outlet
longchamp pas cher
michael kors outlet online
adidas trainers
chrome hearts
michael kors outlet
jordan 13
mbt shoes outlet
longchamp handbags
nike blazer pas cher
nfl jersey wholesale
20160715caihuali

July 14, 2016 at 8:05 PM  
Blogger dada24 Xu said...

north face jackets
the north face outlet
yeezy boost 350 balck
adidas nmd runner
omega replica watches for sale
cheap oakleys
under armour
nike air max 95
kate spade uk
adidas superstar white
ecco outlet
hollister clothing store
ralph lauren uk
michael kors outlet online
michael kors canada
michael kors outlet online
ghd
timberland shoes
hollister kids
hermes belt
michael kors handbags outlet
coach outlet online
burberry outlet stores
nike air force black
michael kors outlet online
true religion sale
dolce and gabbana outlet online
michael kors handbags outlet
louis vuitton handbags
nike huarache
rolex watches for sale
omega replica watches
cheap nfl jerseys
nike tn pas cher
nike shoes for cheap
20160718caiyan

July 18, 2016 at 7:14 AM  
Blogger raybanoutlet001 said...

true religion jeans
abercrombie and fitch
oklahoma city thunder jerseys
oakley sunglasses
miami dolphins jerseys
michael kors outlet
michael kors outlet
ecco shoes
michael kors handbags
oakley sunglasses

November 27, 2016 at 6:29 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home