www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Friday, January 1, 2010

Hepy Nu year!

hi sygs!

hows nu year guys? personally tahun 2009. merupakan tahun rollercoaster n most exciting buat aku. tahun dimana aku make changes for my life in terms of career. malas nak go into details.cukup sekadar menjadi lipatan memori utk hidup aku.

bg aku, 2009 agak mencabar esp diawal tahun but from midyear to end, things smooth sailing for the better.tapi yg paling manisnye koz aku dpt bertukar bidang kerja. ye selepas berjaya memujuk my x boss utk melepaskan aku pergi mengejar cita2 yg aku mahu. Alhamdulilah. dia paham and let me go.

aku bersyukur pada tuhan permohonan biasiswa aku ke london met ditolak pada awal tahun. katanya master yang aku amik tiada value. (aku apply event mktg mgmt).but few months later on, i found out that london met ada masalah,and things are much better here in kl. so kesemua yang berlaku ada hikmat bahgia disebaliknya. im just glad that things happened the way it were :)

sejak bertukar portfolio baru,pertengahan tahun 2009 hidup aku berubah 180 darjah. busy sgt dgn kerja, but its all worth it.

if u selak balik pages lepas2, one of my target 2009 adalah utk establish company sendiri utk mengerakkan idea2 aku into reality. alhamduliah melodica marketing ditubuhkan 21 12 09. so 2010 merupakan tahun pertama utk mengerakkan pengisian yg terkandung dlm melodica. yg bukan saja akan memberi something in return pada penyumbang dana(if ada), tapi memberi impak positif pada masyarakat terutama youngster like me n you. Yep, aku rasa tu cara aku menyumbang balik pada masyarakat, tru perkongsian ideas, platform n ruang pada individu2 seni yang aku rasakan ada value utk dikongsi bersama. aghh byklah..i wonder if i have all the time to materialised it. but insyallah!

november - december 2009. aku mencuba utk manage band siren setelah dioffer oleh lead siren. lepas pk pk. aku agree.tapi sadly aku menyerahkan kembali bidang tugas mgr band tu kerana berasakan,aku takan berjaya push band tu jika ada ahlinya tak memberikan kerjasama yg aku perlukan. So, the best thing is to let them go to navigate their music path their own way.

As a marketeer aku selalu berpk the best way to market them to the mainstream since target dieorg nak aku bawak dieorg ke mainstream. But i guess they have their own perspective on certain things. I guess all indie bands are like that. things would be easier if they do their music stuff and me do my marketing/management stuff. Masa bagi aku amat berharga. jadi demi utk tk membuang masa sesiapa. keputusan yg aku ambil rasanya2 tepat.

dlm masa 2 bulan tu, agak byk juga perubahan yg aku buat, bekerja keras juggling between work,tapi no prob coz im passionate about my plans that ive laid out. antaranya mengenalkan konsep branding, and upkan dieorg dimedia. but after 2 month i guess things are not as sugary and smooth sailing as i expect it to be. i had difficulties in executing my plans one or two members of the band had a different things in what they want.(which aku wonder later on if they had all figured out,they shouldve find a PR, or a booker but not a mgr) so once i quit, i took the branding n image down coz hormatkan keputusan dieorg yg imej tk penting bagi band. what matters to them is their skills and music. so aku pulangkan n kembalikan imej lama siren kepada mereka utk mereka corakkan kembali mengikut acuan yg difikirkan sesuai oleh mereka.

personally,i still love their songs and love them as friend. but work is work,and to me working enviroment must be positive to me in order for me to make positive changes, utk mencapai target2 yg aku ingin capai mengikut pendekatan n cara yg aku rasa terbaik buat mereka then. so im happy to leave ^_^

utk 2010. ada byk project in my pipeline, but of course im not a person who love to disclose stuff yg tk sure lagi :) tk suprise la kan. just tunggu n insyallah jika diizinkanNya semua impian dan cita2 akan menjadi kenyataan bukan lagi mimpi.

selamat tahun baru semua. bangunlah n baloi'kan setiap nafas-nafas kita.capailah segala impian dan cita-cita. bahagia itu milik kita semua. ^_^

Labels:

3 Comments:

Blogger 蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

May 24, 2010 at 11:19 PM  
Blogger Shijun Lin said...

shijun 5.6 5
chanel handbags
louis vuitton outlet
louboutin
wholesale nfl jerseys
burberry sale
michael kors handbags
jordan 6 retro
fitflops
air jordans
fitflops
tods sale
michael kors handbags
michael kors purse
christian louboutin shoes
cheap beats by dre
oakley outlet
michael kors outlet online
michael kors
hollister clothing store
jordan shoes
coach outlet store online
chanel bags
coach outlet
hollister co
true religion
ralph lauren outlet
louis vuitton purses
michael kors
michael kors outlet
burberry handbags
kate spade outlet
www.louisvuitton.com
ray ban sungalsses
gucci handbags
louis vuitton purses
polo ralph lauren
kate spade totes
michael kors outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet

May 5, 2015 at 9:42 PM  
Blogger fangyaoting said...


fangyanting20160913
ugg uk outlet
coach outlet
louis vuitton neverfull sale
ray ban sunglasses
coach outlet
uggs on sale
louis vuitton handbags
christian louboutin online
longchamp outlet online
ugg slippers
louis vuitton pas cher
nike outlet
toms shoes
ralph lauren pas cher
the north face jackets
hermes bags
coach outlet canada
louis vuitton outlet
montblanc pens
michael kors outlet online
ugg boots clearance
michael kors handbags
lacoste pas cher
gucci outlet online
ralph lauren polo
canada goose coats
lacoste shirts
louis vuitton
nike huarache
nba jerseys

September 12, 2016 at 11:38 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home