www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Monday, January 25, 2010

Knock Knockin With: Definitely Maybe.


from left Bazz, rzal,yaya,daniel & shakir


after myevo gig aritu. melo had a brief Q&A with Definitely Maybe since tak sempat nk lepak lama, the interview then disambung via email. Dieorg ni slumber n sgt sporting.
So you must get to know them.

1. camne tetubuhnya d.m?cane leh terbuatnya band d.m?
- dm ni ditubuhkan time kteorg baru masuk kolej. so masa tu ade battle of the band. kirenye band ni ditubuhkan utk masuk botb tu la. pada mulanya, vocalist kteorg lelaki..jadi kteorg masuk botb tu dgn vocalist laki tu ler. alhamdulillah dapat masuk final stage tp x menang just consolation prize. in addition to that, kteorg bangga jugak sbb kteorg je band paling muda (yela 1st sem time tu) yg berjaya masuk final. senang cite kiteorg satu-satunya band junior yg masuk final. so lepas habis botb tu, kteorg decide nk serious dgn band ni sbb rasa chemistry & rasa band ni ada potensi. dengan itu, tercetusnya single pertama kteorg yg ade kat myspace tu bertajuk "Losing Someone". dlm lagu tu kteorg ade pakai backing vocal yang juga merupakan kawan kteorg kat kolej yg sama intake dgn kteorg. dan suara backing vocal tu lah suara Yaya which is our new vocalist now & permanent..malangnye, vocalist lelaki(Dzafri) tu terpaksa berpindah ke IPT lain iaitu di Melaka..jadi kteorg x boleh bergerak ade la jgk dlm setengah tahun semata-mata mencari vocalist baru. lepas tu baru la kteorg ambil Yaya sbg frontman baru dlm Definitely Maybe ! done !

2. intro sket ahli2 d.m ?nama, duk mana, study/keje?
-Definitely Maybe official band members for 2009 is:
1) Yaya as the vocalist (19 years old, studying in KLIUC)
2) Bazz as the 1st guitar (19 years old, studying in KLIUC)
3) Reezal as the 2nd guitar (19 years old, studying in KLIUC)
4) Daniel as the bassist (19 years old, studying in KLIUC)
5) Shakir as the drummer (19 years old, studying in KLIUC)

2. musik korang cane?
- kteorg main Pop Punk/Alternative/Rock .. ala2 cm Hey Monday ke Paramore ke ..

3. sape tukang buat lagu?
- lagu tu biasenye kteorg buat sekali .. meaning kteorg duduk sama2, & buat la sama2 .. sometimes kalau sorang buat lagu, nanti die akan tnjuk la kat band members yg lain .. so dari situ kteorg tukar2 idea utk dapatkan tune yg memuaskan hati kami semua sebagai 1 band !

4. camne nak kontek korang utk gig ke ape?
- nak kontek tu senang je .. just gune myspace je .. dari myspace profile kiteorg tu pun ade clickable links utk ke FB, Youtube, Purevoulme & lain2 .. number telefon kteorg semua ada di Myspace profile ..

5. url myspace/facebook/blog/ band korang?
- www.myspace.com/definitely .. then boleh try clickable link kat profile tu utk terus directed ke fb, twitter,youtube,purevolme & sebagainye !

6.pengalaman masa maen gig pertama?
- 1 word .. NERVOUS ! semua band yg baru pun kteorg rasa pernah hadapi perasaan ni..tp kteorg just try yg terbaik masa 1st gig tu..

7. knapa nama band 'd.m'
- “Definitely Maybe" original name was actually “BOUYAKA” which carry the meaning S.O.S taken from the African language. After a few problems happen to the band follows by a little change to the line up, we decided to choose "Definitely Maybe" as our new name because we think that it is quite unique & attractive words when it is combined together in a sentence. Actually there are several reasons why we choose “Definitely Maybe” as our new name such as:
1) We are quite unsure about the perfect band name at that time. So, we hope that by putting “Definitely Maybe” it will help explains the “unsure” situation.
2) We actually have many songs that the lyrics, themes & topics are related with the movie.

8. plan korang 2010.
- erm dlm process nk launch EP yg pertama bertajuk "You're Staying, I'm Smiling !" so EP tu consist of 4 song which 3 new song dgn Yaya & lagu lama tu yg "Losing Someone" tu. salah satu dari lagu tu, lagu Melayu kteorg..sebenarnya, EP tu dh boleh launch dari hujung taun lepas..tp kteorg tgh kumpul duit & masih belajar..so kewangan agak terbatas & menyebabkan lagu kteorg tersangkut di studio..kteorg nk ambil kesempatan ni utk cari mana2 label, clothing line atau ape2 organization yg berminat utk invest dlm pengeluaran EP tu..


melodica note:Pepehal korang pegi usha myspace dieorg n check out their stuff. lagu2 dieorg best!

oBTW. ni ler movie definitely maybe tu. starting abigail from lil miss sunshine.

Labels:

3 Comments:

Blogger 蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

May 24, 2010 at 11:27 PM  
Blogger Minko Chen said...

lululemon pants
ugg boots
hermes outlet
chicago bulls
canada goose coats
oakley sunglasses
hollister uk
adidas wings shoes
michael kors outlet online
lacoste shirts
replica handbags,replica handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale replica handbags,replica bags,bags outlet,replica handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,replica purses
air force 1 shoes
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
tory burch outlet
mcm backpack
michael kors handbags
gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet
polo shirts
1113MINKO

November 12, 2015 at 8:13 PM  
Blogger Hua Cai said...

michael kors outlet online
cheap soccer jerseys
coach outlet
dior sunglasses
mac cosmetics sale
cheap jordans
beats by dr dre
ray-ban sunglasses
michael kors handbags
nfl jerseys
nike store uk
coach outlet store
fitflops sale clearance
beats headphones
tods outlet online
montblanc pens
louis vuitton handbags
swarovski outlet
oakley sunglasses
timberland shoes
adidas wings shoes
longchamp handbags
tods shoes
tods shoes sale
tiffany outlet
ralph lauren polo
michael kors canada
louis vuitton handbags
lululemon outlet
chaussure louboutin
abercrombie and fitch
omega outlet
michael kors outlet
louis vuitton pas cher
ray ban sunglasses
20160715caihuali

July 14, 2016 at 8:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home