www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Friday, January 29, 2010

Knock Knockin With: Classmates






sape sangka.cempedak jadik nangka?from a modest school band performance now classmates bersedia utk membesar sihat dan kuat dilapangan muzik indie, mengharung lautan scene bersama band band kakak dan abang yg lain.Apakata korang bacalah interview bersama classmates.

camne tetubuhnya classmate nih?cane leh terbuatnya band classmate?

Band Classmates and it is with 's', well, asalnya band ni ditubuhkan bersama-sama which is that time, only Elmo(drums) and Ajim(Guitar), yang pada mulanya just wanna setup a band to play at jamming studio. On the progress, we got a few members back then, and start the band with four members, Osman(vocal,guitar),Ajim, Topek(bass), and Elmo. We all had the first perform depan orang ramai, pada 2007. Tu pun kat sekolah je coz that time still numb and xtau ape2 pun. And mase nak perform, pengacara hari guru tu salah cakap name band kitorang and die sebut 'Classmates'. Mula2 macam tak boleh terima, lastly, we all amek name Classmates tu sebagai tanda first time band ni perform.

intro sket ahli2 classmate ?nama, duk mana, study/keje?

Topek, Vokal,Bass, Kota Tinggi,Johor,(Tunggu result SPM.)
Ajim, Gitar, Kota Tinggi, Johor,(KPTM,Cheras)
Ucop, Gitar, Kota Tinggi, Johor,(UiTM, Shah Alam)
Elmo, Drums,Kota Tinggi, Johor, (UiTM, Shah Alam)

musik korang cane?

In short, our music, is alternative punk rock. We are not like real punk rock band because we add some other sounds in our music.Somehow, ade jugak bunyi pop and some more. That's why the terms alternative is there.

sape tukang buat lagu?

Usually, sama-sama bagi idea. But most of it is from Topek. It's much easier sebab dia tau ape yang die nak nyanyi.

camne nak kontek korang utk gig ke ape?

For everyone yang nak invite kitorang main gig,shows and everything boleh contact Olie (0175018358)

url myspace/facebook/blog/ band korang?
www.myspace.com/kamiclassmates,Facebook will be there soon.

pengalaman masa maen gig pertama?

Pengalaman pertama mase main gig is at Pasir Gudang,Johor. That time sebab kitorang terpilih dalam mase buat jamming session ramai2 dengan kawan2 kat Johor, so ade organizer selitkan band kitorang mase tu. So, first atas stage, semua okay. But still kekok, but Alhamdullillah semua berjalan lancar.

knapa nama band 'classmate'
Actually, Classmates, diambil sempena nama kami yang disebut pada persembahan hari guru kat sekolah dulu. So, sebagai kenangan la.

plan korang 2010.
Plan tahun ni, dalam proses merekod lagu-lagu kami. And few new songs, and ade yang dari demo bakal direkod semula. And kitorang akan selalu perform around KL this year. So, hopefully we could get some support from anyone.


add and cliqued with them:
www.myspace.com/kamiclassmates
www.twitter.com/kamiclassmates
www.youtube.com/classmatesband

Booking:kae (013-3978122)

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home