www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Tuesday, February 9, 2010

Knock Knockin With: Romancesa



Republishing photos is permitted but must be credited to www. melodica.com.my

Korang romantik tak? tak ? yeke?tipulah tu kan!hehe..anyway kalo nak lagi romantik or nak blajar camne nak jadi romantik why not korang berguru dengan Romancesa! aha! :)

Pada sape yg still blur, Romancesa adalah band comel yang tgh giat menluaskan empayer musika romancesa dieorg di merata pelusuk negara dan juga emm RADIO!For the time being lagu-lagu Romancesa macam 'Oh Lunaku' dan 'aku ingin' (which are my fav!) tgh giat diputar di radio XFM.

dieorg ni bukan je bebakat maen musik, buat lagu, tapi pandai melukis dan mewarna! (AHAHAA!) siyess! if tk caya checkout their myspace and tgk sendiri betapa comel sgt karya2 dieorg!

Anyway time melodica sempat la grab these guys for posing-posing utk korang. although penat but geng romancesa still energetic cam bunny energizer!

so here is my skodeng session with romancesa.

Romancesa, kenal kan diri pls!
Acap - Pemain Mic,Hizani - Pemain Gitar,Bang Chik - Pemain Bass,Shaa - Pemain kibod & Wan - Pemain Dram

Camne band ni wujud di stage,stereo,radio,world..?
Pada lewat 2007, Hizani ajak Acap untuk buat band. Idea ni pon dipersutujui Acap.
Memula ingat nak wat duo jek. Tapi last - last Bang Chik dan Wan terus jadi permanent. Lepas tu kami wat audition untuk pemain kibod. Shaa pon terpilih.

apsal korang pakai nama 'romancesa' as nama band?ada pepe spesel ?knape tak pakai nama lova lova ke..i lap u u lap me ke?hehe ^_^
Kami mula mula nak letak Romansa (Romance dalam bahasa Melayu) tetapi bila di conteng - conteng atas kertas, tergabung secara tak sengaja perkataan Romansa dengan Romance, jadi lah ROMANCESA. ^_^

pencapaian korang yg boleh dibanggakan setakat ni?ok ke tak ok?
Setakat ni alhamdullilah, progress Romancesa agak baik walaupun tidak lah begitu drastik. Kami dah mula mendapat tawaran gig/show yg agak intermediate levelnya. Lagu kami Oh Lunaku dan Ku Ingin kerap diputarkan di X FM. Budak - budak pon dah makin ramai tahu kewujudan Romancesa dan penerimaan yang baik terhadap lagu lagu kami.

lagu-lagu korang ni mcmmana?
If dari segi genre, kami memainkan muzik modern rock yang disadurkan pop dan diselitkan indie rock diselaputi alternative, lebih kurang gitulah. if dari segi umum, kami lebih selesa melabelkan muzik kami "Easy Listening"

apa kekuatan korang bebanding band2 yg lain?
Imejan visual dan style kami.^_^ lepas tu kami rajin online Myspace dan Facebook ahaha

target korang 2010?
Memanthopkan band dari segi persembahan, kualiti lagu, kualiti rakaman dan exposure terhadap sume lapisan masyarakat.

camne & kt mana nak beli cd/ep/merchandise korang?
Setakat ni boleh didapati di gig yang kami perform dah juga post ekspress.

kalo yg minat nak kontek korang utk booking & info camne plak?
Boleh roger Acap ( 017 536 5314 ) atau Hizani ( 012 245 0691)

cane nak skodeng2 korang online?
Lawatilah www.myspace.com/romancesa dan jugak Fan Page kami di Facebook!

Photos: melodica
text: melodica
input: romancesa
info clix: Add them up at:www.myspace.com/romancesa

Labels: