www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Tuesday, June 22, 2010

MTVASIA VJ HUNT IS ON!


IT almost took foreverrrrrrrrrr, but FINALLY MTV Asia has now decided to add additional fresh faces VJS into their list in additional to Taya, Utt and Denise!ITS ABOUT TIME I tell ya!!

So rite now the voting is ON! and guess what, among the 20 fiery contestant, 3 malaysians; Kylie Chapman, Daniel Gan and Christian are in it!

http://vjhunt.mtvasia.com/wp-content/themes/vjhunt/images/profile/profile7_280X360.jpghttp://vjhunt.mtvasia.com/wp-content/themes/vjhunt/images/profile/profile17_280X360.jpghttp://vjhunt.mtvasia.com/wp-content/themes/vjhunt/images/profile/profile20_280X360.jpg
Daniel Gan Kylie Chapman Christian Capes

I really love Kylie Champman smiley- friendly and approachable vibe on screen! i hope she win!
But i do support our boys. They are not that bad, Christian Capes got his spunky attitude, he is currently one of the host for unseenTV Malaysia while Daniel Gan with that suave manly vibe(eventhough personally i think he suit well for 'Channel V' than MTV)

So whoz gonna be the next MTVASIA VJ? Cast your vote now!

more info: www.mtvasia.com

Labels:

Sunday, June 20, 2010

Che'nelle - Missing



Missing - Che'nelle

From the day you said goodbye

I've been wondering why
How could it all go wrong
Why do I sing the saddest songs
Who do ever thought that you and I will come to this
Now here I am, all alone in my home just longing for your kiss

I love you, come to me and I will hold you tight
I take what's wrong and I make it right
Show you boy that I am still, I'm still the one
I miss that morning glow up on your face
That's mind, that kiss, your all warm embrace
Oh please believe it's true, no one just can make it through
I'm missing you

If I can make a wish and have anything in this whole wide world
I wanna share that dream with you

I love you come to me and I will hold you tight
I take what's wrong and I will make it right
Show you boy that I am still, I'm still the one
I miss that morning glow up on your face
That's mind, that kiss, your all warm embrace
Oh please believe it's true, 'cause I just can make it through
I'm missing you

'Missing' is Che'nelle new single off her sophomore's 'Feel Good' which has been released earlier this year in Japan. Somehow the international single 'Feel Good' didn't really gain radio or video airplay in the mainstream channels in USA.(perhaps not yet).

Well juz wanna share with you this single cause i felt it showcase Che'nelle sweet yet powerful vocal, and she can do ballad just as good as other singers. Originally the song is a cover version off Japanese classic with the same titled by Toshi Kubota.It contains simple yet strong melody and you surely gonna love it!

Well its a beautiful song cant help it but to love it! :) . Well anyway im not sure if this album will remain under the radar, but it has few other songs that just as good, esp another song collaboration with colby o donis titled 'razor'.

Well anyway check it out yourself.

http://www.myspace.com/chenelleworld

Labels: ,

Saturday, June 19, 2010

Knock Knockin with Dazmelon!



Piranaz
equillany
ayat
ainol


Piranaz, equillany, ayat n ainol. 4 kepala gile2 yang memberi nafas pada kumpulan yang dikenali sbg Dazmelon.Bukan band yang baru, dieorg dah pun bertapak diruang musik indie tempatan sejak tahun 2006. Waktu tu XFM masih dikenali sebagai Xfresh dan Xfresh waktu tu bukan mcm Xfresh skrg. Waktu tu, orang tk pandang indie cam skrg.kalo nak tahu way before lagu 'pagi yang gelap' oleh hujan meletup, Lagu 'Terbang' mereka diputar almost everyday kt radio tu, malangnya, malang selalu menghantui band ini dengan pelbagai masalah. Dari bertukar ganti line up sehinggalah financial.

pian(kemudiannya keluar) dan ayat merupakan line up asal, diikuti piranaz, kemudian, jim,azli,chris daniel. Suara nyaring azli merupakan kelebihan Dazmelon, namun kekuatan musik mereka yang loud tapi still bernuansa kan pop rock catchy yang mampu menarik minat pendengar dengan hanya sekali dengar. Terutama single 'terbang'. Selain 'terbang' Dazmelon mempunyai barisan lagu yang kuat seperti 'kekasihku curang','palsu',dan juga 'tanda soal'. Namun mungkin nasib tidak menyebelahi mereka tatkala band-band tempatan lain menerjak carta radio mainstream dan mula mendapat tumpuan dari media, mereka masih terkial-kial mencari tapak dan menukar ganti line up. Antaranya ainol(deja voodoo spells) mengisi ruang chris selaku drummer dan terbaharu, equilany menggantikan ruang azli selaku vokalis Dazmelon.

Mungkin semua yang berlaku ada hikmah tersendiri, walaupun berkali-kali niat untuk berhenti saja dari berkarya dan musik, masing-masing saling memberi sokongan, mungkin memikirkan pengorbanan2 yang telah dilakukan untuk menginjak nama Dazmelon dipentas seni. Kredit harus diberikan kepada manager mereka yang setia, yan yang bertungkus lumus untuk membela nasib Dazmelon agar terus maju.

Masa depan pada mereka kini ditangan, lebih yakin kini bersama vokalis baru, equillany yang mampu mewarnai persembahan pentas mereka dengan aksi-aksi dramatik penuh stail menyuntik semangat baru pada Dazmelon. Apatah lagi bakat piranaz dan ainol menulis dan mencipta lagu sememangnya memberi nadi pada Dazmelon untuk terus mara.

EP mereka kini diperingkat akhir produksi, menunggu masa untuk dirilis, mungkin di KL dan jika ada rezeki dan ruang di ibukota Jakarta. "mungkin nasib lebih baik dijakarta, mana tahu orang sana mahu dengar lagu-lagu kami" kata mereka penuh semangat. Seakan merajuk, namun bila penulis cuba mengorek cerita, ternyata putus asa tidak ada dalam kamus mereka. Cuma, selaku band yang sudah agak lama di medan indie, mereka sudah masak dengan pelbagai ragam dan sudah lali dengan setiap asam garam yang berlaku dan menerimanya dengan lapang dada.

Siapa tahu, berkat usaha keras, mereka mampu berdiri setanding dengan band-band lain.Kerana pastinya ramai lagi band-band lain yang senasib dengan mereka, tanpa usaha keras, fame and success dont come as easy as 1 2 3. Jika jatuh, bangkit dan teruskan berlari.Mampukah Dazmelon bangkit dengan wajah dan suara baru? Itu satu soalan untuk korang nilaikan dengan mendengar lagu-lagu mereka dan menilai aksi mereka dipentas. Apa apa pun sama2 kita lihat nanti.



more info?
http://www.myspace.com/dazmelon

photos: melodica
text: melodica/dazmelon
lokasi: Eugene/ Pertama music Studio

Labels:

Friday, June 18, 2010

knock knockin with The D.I.A




why u named ur band the d.i.a ? any significant to that? the red font with bloody dia. whats your story?

Well, The D.I.A(The Different In Action) name,came spontaneously. It came way back then, during high school when our drummer and ex-guitarist(currently manager) hangout together.
Then, they told the other band member about the band's name. When 'Different In Action' turns out as an acronym, it become 'DIA'.
Which mean in bahasa him/her. We thought it is kinda cool.
So, we name the band THE D.I.A! If you are ready for some action,take cover and we will give you one. ;D

The bloody dia?HAHA.We are not that bloody. :) We are innocent young looking guys.HAHA.The name card was all our manager's idea.He asked the design and he liked it. It's pretty nice. That's why.

korang start bila? line up ist sama cam memula start or ada tukar2?who are ur line up now?

We started out since High School. Kitorang semua Sekolah sama. Except for the bassist. Tapi memang kawan kitorang jugak la time tu. :)
Manager(ex-guitarist) pon pernah dalam band jugak.Then beralih ke menjadi manager band.

Line Up.
Vocalist/Guitarist - Elyas Farhan
Lead Guitarist - Kamil Fabell
Bassist - Haziq Aiman
Drummer - Asiff Noh

Manager - Khairi Aswad

bila korang start masuk line gig?

Lepas kitorang semua habis sekolah menengah.Habis sekolah je, kitorang buat lagu, then record 1st demo. Then start main gig.
Kitorang start join line gig ni sejak pertengahan 2008 la. :)

whats ur highest achievement so far?

So far,We are the winner of UOX VIDEO SUBMISSION CONTEST.Opening Act for HUJAN:MENCARI KONKLUSI CONCERT.The chance to show people who we are and what we've got! :D

how often do you write/compose your songs?bila idea2 tu selalu dtg?

When im free. Bila pegang guitar tu je, da boleh compose da. Kita tak tau bila idea tu nak datang. Kalau dia datang, memang mencurah2 datang:)
tapi kalau dah xdatang tuuu.GRR.Memang boleh pecah kepala hoho..so ready aja la nak compose most of the time. :)

the music, is a one man head or collective group idea?

Basically, Elyas wrote the songs and created the base line for the song. Then other band member will add and give their
idea/opinion to make the songs more compact and suits their style of playing .

how do you take your music?as business or just memenuhi impian dan cita2 seni?

For us, music is our dream. We do take it seriously. It takes time/hard work to achieve it. We hope that we can make it one day. InsyaAllah. :)

any cerita2 sedih pahit yg korang penah rasa?

Cerita sedih dan pahit?Bagi kitorang setiap orang/band mesti akan menempuhi perjalanan yang pahit. Band kami juga tidak terkecuali.
Pernah skali tu,show yang jauh.Show yang jauh, kami tidak mendapat bayaran. Tidak seperti yang organiser janjikan.Lagi satu,show dicancelkan last minute. Kami berharap, perkara sebegini tidak akan berlaku lagi.

what you like most about being famous?

The chance to play live infront of thousands of people across the world. We really love touring!
And people across the globe can hear your songs and sing it along during your show. :)

5 tahun lagi. the d.i.a dimana ya?

Mungkin kami sudah merakamkan album pertama kami. Dan membuat tour dan perform di luar negara.Seperti artis di Malaysia, seperti One Buck Short, Pop Shuvit,Yuna dan yang lain.
InsyaAllah.Thank you.
:)


for more info: http://www.myspace.com/differentinaction

photo:melodica
text: khairi the d.i.a/melodica

Labels:

Wednesday, June 16, 2010

Awan Band - EP review



Sekilas tgk packaging design EP dieorg. it looks like these guys had done quite an effort. Luv the clean look.

lepas dengar, dengar n dengar lagi. tryin to like the EP. but i cant. rasanya material dieorg ni tk sesuai utk halwa telinga aku.

well maybe 'helah maya' wasnt so bad. sekali dgr mmg terus suka lagu ni. lagu jelah. aku tak brapa boleh telan lirik dia. i do love some of the vocal styling parts here n there. helah maya ni rasanya first single dieorg in the mainstream radio.its a crowd hits among crowd melayu.

i wonder whats the age of the band members. they dont look so old, tapi lagu2 dieorg sarat dengan elemen2 lounge and adult contemporary with a lil bit of rock. suara voxnya faris, mmg sedap ada styling tersendiri esp dlm lagu 'kartita' kedengaran sexy dan kena pada lagu tu.

kebanyakan lagu2 dieorg kedengaran kedewasaan, laid back..ala lagu goreng gorengan spt 'oh my love' ya, kedengaran sedap tapi tidaklah melekat pada fikiran. sedap sekadar sekali dengar.

rasanya akan lebih enjoy dengar dieorg perform 'live' di cafe2 tepi pantai, while sipping hazelnut cappucino,smbil angin betiup2 sepoi2.you know.

overallnya, masih byk pembaharuan yang awan geng kena buat utk capture interest ppl esp bersaing dgn band2 lain yg boleh membawa kelainan yang berani dari segi lagu yg boleh buat orang utk tekan repeat button or keep on request their songs on the radio.mungkin perlu lebih byk homework. potensi masih ada.

melodica bagi 2.5 bintang utk EP ini.

Labels:

Tuesday, June 15, 2010

Knock Knockin with Romancesa June 2010





Sejak dua menjak ni geng romancesa terangkat dengan single terbaru 'ku ingin' berputar2 kat xfm. really love the production quality for 'ku ingin'. which is satu kerja tangan dari romancesa yang agak refreshing. All this while, tk penah nampak keyboardist dia. Tapi masa kl big party 2010, romancesa turun lengkap head to toe. hehehe.. got loads of question to ask them, esp nak tahu update terkini pasal romancesa yang bleh kita kongsi2 togede. So shall we?

the catchy matchy 'ku ingin' tgh meletup2 skg. jangkaan or tak jangka?
Haha, takde lah sampai meletop, ada la some of peoples yg suka.TQ. Kami memang tak jangka dan set apa apa harapan tinggi sangat pun, tapi penerimaan macam sekarang ni, memang kami bersyukur. (^__^)

mendarat tepat dihatimu?who come up with the lyric?
Lirik lagu "Ku Ingin" ni, Acap yang buat, tapi ada la bincang2 skali ngan Hizani sket.

whats ur next single after 'kuingin'? dah lama dah single tu kt xfm. or you have plans to push 'kuingin' ke radio2 lain selain xfm?
Kami nak cuba push "Hujan Malam Ini" atau merecord single baru. Belum ada keputusan lagi. Yeah, selepas X FM, "Ku Ingin" pun ada diputarkan kat Hot FM walaupun rotationnye tak seheavy di X FM. Selain daripada 2 stesen tu, kami mmg ada plan nak send kat stesen yg lain juga, macam Suria FM.

hows ur journey so far this year? now dah tgh tahun. with the rate uguys goin last year, i expect u be the one this year, tapi rasanya belum sampai ke situ lagi. pe gaknya cabaran2 yg korang lalui this year?kalau sudi berkongsi ngan kiteorg?
Yeah, kiteorang expect something la for this year, but belum ada apa apa yg major lagi berlaku. Kami merasakan indie scene agak slow selepas hari raya tahun lepas, dan ini mungkin mempengaruhi juga. Satu lagi faktor disebabkan kami sangat sibuk ngan kerja,study dan famili, so tak dapat nak tumpu betul2 kepada band. Apa apa pun..tak lama lagi ade surprise sket la untuk Romancesan. Apa dia? huhu tuungguuuu.....

u all part time musician rite?how u juggle between ur busy schedule? how do you keep fit?
Yeah, mmg part time pun. Actually tak la susah sangat pun, coz kteorang bukan la hari hari jamming..dan tetiap minggu ade gig/show, so mmg tak tight sangat la, but kurang2 seminggu sekali mesti jamming bersama - sama supaya skill tak berkarat hoho. Lagipun, malam baru kami bertukar menjadi musician sebenar - benarnye. Siang pegi kerja atau kelas lah hoho.

romancesa are mostly guys. except for ur keyboardist. antara music,career dan awek. 1-2-3 mana satu u all dahulukan?
Buat mase ni memang career, study dan family 1st lah, tapi kadang2 tu ada laa adjust sket, ikut situation. Tapi alhamdullilah la, famili dan our loves one memahami. :p

woody ur english song. what ist about?
Owh, Woody ialah nama sebuah patung budak lelaki yg menjadi manusia sebenar. Pinocchio! Dan lagu tu menceritakan bagaimana Woody menjalani kehidupan dengan bapanya, love between father & son!

suka, billy joe ek? ada style vocal dia here n there in there. intentional ke or u mmg bunyi cam tu bila sing english song?
Wah, billy joe? first time dengan persamaan macam ni. Kalau betol ada pun, memang tak sengaja, maybe GreenDay salah satu band yng kami dengar selalu masa zaman muda - muda dulu, so mesti la ada tempias - tempias sikit.

lagu u romantik2 kan. how u handle post break up phase? what do u do to forget that somebody.
Hahaha tricky question ni. Ok, ini jawapan sebagai seorang lelaki. Yeah, mmg confirm akan selalu teringatkan our ex, but bz kan diri dengan hobi atau aktiviti ngan kawan - kawan. Kurangkan bersendirian. Ataupun dapatkan pengganti secepat mungkin! miahahaha

i miss lunaku. is she still alive? hehehe :)
Luna? u mean our song or our cat? :P

lastly...whats ur plan for june - december 2010. anythin new in the stove for us?
Yeah, pasti ada! Kami nak riliskan ep kedua,, tapi if ade rezeki lebih, mungkin album terus, dan videoclips official pon dalam proses jugak ni. Selebihnya, biar lah rahsia buat mase sekarang ni, bcoz tak lama lagi korang sume akan tau jugak. ^___^ Hahahaa

photos: melodica
text: kae /romancesa

Labels:

Wednesday, June 9, 2010

Knock Knockin with : Classmates



fresh from kl big party 2010 @one cafe on june 5th. i had a chance to grab tis 4 guys for some snippets to share with you on their latest whereboutz. so check it out. obviously topek the vox is getting taller with a brand new hair cut and a lil bit hangus all over. the rest of the guys still the same and yeah elham, the drummer still with his red 'ong' cap :)

Deck with almost unifi look, these fellas looks like way ready to rawk the stage and yeah they did rawk the stage and the full house audience sing along to their songs esp 'to be the one'. Their performance has indeed improve from the last time i saw them at my Evo. Provin that classmates did alot of practice to ensure they able to impress everyone.

so, wow. huge improvement. dah lil mantap. how often u guys practive for klbigparty 2010?
That 'wow' words is worth it a lot. Actually, masing-masing practice cara masing-masing. Kami just stay untuk study our songs, and how are we going to make people like it. Selalu sangat practice, and we know KL Big Party will give us a platform untuk ke industry sebab gig ni besar.

anyway cite sket perkembangan terkini korank
Perkembangan terkini, kami sedang dalam pembikinan lagu-lagu baru and baru saje dapat offer dari Hypptunes.com untuk sale lagu-lagu kami. Hope we can make it right in this mission.

band member masih sama?
yes. Band members masih sama. Semua bagi komitmen yang baik terhadap band. And that's make us like brothers.

how often do you write/compose your songs?bila idea2 tu selalu dtg?
About our songs, we don't search for it, it's naturally. Selalunya kami mencari riff-riff yang berbeza dari ape yang kami buat. Kadang-kadang idea tu diubah beberapa kali untuk dapatkan yang terbaik.

the music, is a one man head or collective group idea?
We could say both. Most of the songs by topek and ucop. They are great in composing songs and you can see those people yang baru dengar lagu masa di KL Big Party dah boleh sing along, that's make us proud. That's to the crowd. :)

how do you take your music?as business or just memenuhi impian dan cita2 seni? or sekadar glame?
Music is a passion. I think all musican says that way to media. But For us, we create music to share, but we didn't make music for free. So, kami harap dapat sokongan dari semua.

any cerita2 sedih pahit yg korang penah tempuhi?
Sedih tu banyak rasanya. Personally, scene kami di Kota Tinggi berlainan. Pernah jugak kene ejek bile jamming. Ade yang kata poyo nak main band. Tapi, who cares?? Kami dah dapat buktikan pada mereka yang kami mampu buat sesuatu yang baru. And paling sedih takde payment kalau main show. :)

what you like most about being famous?
Famous?? haha! Tak terpikir. Kami just main music, untuk kepuasan crowd, so, kami dapat kepuasan yang sama. Tapi kalau famous, bonus la. And kami maybe suke sebab music kami dapat dikongsi dengan semua.

3 tahun lagi. dimana korang ya?
3 tahun dari sekarang, maybe dah ade EP and hopefully lagu-lagu dah terngiang kat radio.

any new demo?ep coming up?
EP tu mungkin la. Kami belom ade plan untuk EP. But maybe akan datang. So, just wait for it.

whats ur plan now after klbigparty 2010?
Plan seterusnya, perform di promnight di palaca of the golden horses, 3 Julai ni. Buat lagu, and hopefully dapat jemputan untuk main gig-gig lagi. And of course, practice. Tu paling penting.

more info:http://www.myspace.com/kamiclassmates

photo: melodica
text: classmates/kae melodica

Labels: ,

Monday, June 7, 2010

knock knockin with: Betrayal Conflict




Seeing them the first time @kl bigparty 2010 really intrigued my interest to get to know these guys a lil better. they are relatively new. Surprisingly their aura on stage surpasses my expectation for such a new band. When RVDA (vox) informed that thats their first time performing in a gig with that kinda scale in KL i was taken by their confidence and showmanship on stage.

Hail from melaka, the guys sparks a persona that able to not only move the crowd banging to their songs but their confidence to perform to a full house pack with 700++ crowd and able to entice everyone to enjoy their performance is something - not many new band can do.Esp when metal/hardcore band like them are like 'bersepah' in this scene.

Its really great to see the band really give high commitment on stage and giving it all and yet able to attract crowd attention and participation even tough they are still a stranger to some of the crowd.

so let us get to know 'em a lil better, shall we?

im curious. why u named ur band betrayal conflit? u guys mmg suka tikam blakang ke? hehe
Iskhh no lah. First at all nama band ni tercetus daripada idea line up kami iaitu Porn-2nd guitar..nama tersebut diadaptasi secara spontan tapi kami bersepakat untuk memilih nama tersebut kerana mempunyai persamaan dari kisah lama line up band yang terdahulu kami iaitu Dreadead,dimana drummer serta 2nd guitar kami bertindak untuk meninggalkan kami (RVDA,Bad,Anas) terkontang-kanting dengan menubuhkan band baru.Kami bertindak untuk mencari line up baru untuk Betrayal Conflict dimana Porn di posisi 2nd Guitar ,Acap di posisi drummer serta Vin Teo sebagai seasonist drummer kami..Actually line up lama serta yang baru semua merupakan kenalan yang meminati musik.Jadi tiada masalah untuk kami menubuhkan band ini walaupun segala pahit dan manis terpaksa ditempuhi bagi memenuhi impian kami untuk berkarya di arena musik bebas ini.

BC ni start bila? line up ist sama cam memula start or ada tukar2?
secara ringkasnya kami telah bertukar line up serta nama.Tidak dinafikan perbalahan dalam band mmg ada tetapi kami mengamalkan sifat toleransi dan merendahkan diri bagi mengeratkan hubungan baik antara kami semua.

hmm loves ur move on stage. mana dpt idea2 tu.
Ok , segala pergerakkan serta mutu persembahan semua diadaptasi daripada band-band luar yang menjadi sumber inspirasi kami seperti Haste the day , Parkway Drive , A day to remember dan pelbagai lagi..Pergerakan yang kami adaptasi itu juga bertujuan untuk menarik perhatian penonton teruja untuk melihat kami beraksi secara bersungguh-sungguh..

whats ur highest achievement so far?
Untuk soalan ini kami cuba jawab walaupun mungkin tidak memenuhi kehendak soalan .Dapat membuat persembahan di KL Big Party,wow!! it is really awesome.our first time perform in the big event..Hmm jangka masa panjang kami berhasrat untuk melahirkan album dan memasarkan diseluruh dunia.Kami juga berhasrat untuk bernaung di bawah label2 recording yang besar dan gah..Mungkin sukar untuk kami gapai but it is our dream..who knows maybe one day we will perform at Vans Warp Tour or Bambozzle.Hahaha

how often do you write/compose your songs?bila idea2 tu selalu dtg?
untuk lagu semua kami semua buat biasanya tercetus dari lagu2 dari band yang menjadi sumber inspirasi kami.Biasa kami akan berkumpul bersama line up semua bagi berkongsi idea dengan memenuhi waktu kelapangan di studio jamming.Sebagai contoh lagu kami yang bertajuk THE BEAUTY KILLED THE BEAST..lagu tersebut kami tujukan khas kepada wanita2 cantik yang sering mempermainkan hati budak2 band.Sebagai contoh semasa band tersebut tengah gah di puncak mereka berdamping menagih kasih. Tetapi jika band itu jatuh,dengan sewenang2 mereka meninggalkannya.Kebanyakan lagu2 dibuat secara spontan kerana kami penggerak musik bebas.Dalam pembikinannya pula kami menitikberatkan kualiti untuk pendengar semua.Tidak dinafikan masih banyak kekurangan lagi pada musik kami


how do you take your music?as business or just memenuhi impian dan cita2 seni?
By the way hmmm we are Freelance musician..We often spent our weekend by perform at gig..we accept any invitation.Ok semua dari kami ada agenda kami tersendiri bagi masa depan..Music is a part of our life but is not our carrier.Kami menjadikan music yang kami mainkan ini sebagai medium untuk melepaskan segala ketidakpuasan hati,kemarahan yang kami pendamkan dalam kehidupan seharian..by the way vox kami RVDA - mengajar di kolej Unikop bagi subjek elektrikal,2nd guitar kami Bad iaitu adik kepada RVDA merupakan pelajar bagi kursus pelancongan di kolej islam melaka,sementara itu anas,porn merupakan lepasan Politeknik serta Kolej Komuniti,drummer kami Acap pula merupakan juruteknik permesinan,manakala bagi seasonist drummer kami pula iaitu Vin teo merupakan pelajar jurusan komputer di Cosmopoint melaka..


ape yg bestnye be part of BC?
WOw cam gempak ja soalan ni...hehehe,,any gig? follow us,we have our own transport,,wahaha Vans..save modal for transport,share modal untuk tuang minyak sama2 kita gerak..BC mengamalkan sistem friend as family..susah sama susah senang sama2...contoh dari segi makan ke,minum ke..xkan bende singgit 2 pun nak berkira.xde duit ckp,minum ja..ada masa lapang? jom lepak uma aku (rvda),leh minum kopi..hahaha

5 tahun lagi. BC dimana ya?
Long term - mungkin masing2 membuat haluan sendiri bagi mengejar cita-cita atau mungkin juga kami berjaya menggapai impian kami .secara ringkas yang boleh kami jelaskan disini adalah kita hanya merancang dan tuhan yang menentukan

more info:http://www.myspace.com/dreadeads

text: Rvda betrayal conflict/kae melodica
photos: melodica

Labels: ,

Saturday, June 5, 2010

KL Big Party 2010 - Review.

the times
romancesa
dazmelon

the d.i.a

the padangs
Naratu
S.o.g
kraut killer
stubborn
clothing on sales
couple
:)
full house crowd

joanna and co
classmates
awanband
betrayal conflict
felicia agony

busy entrance
yumm!



Tengahari terik sekitar area one cafe bersepah dengan crowd2 yg maybe rata2nya datang sekitar klang valley. Rasanya promosi hebat dari krew JPKY berjaya pull crowd ke gig pertama dieorg. Syabas! Ai sendiri penah nampak flyer 'KL Big Party 2010' digantung kt salah satu gerai kt bazzar malam kt danau kota.

'Kl Big party' jugak mendapat dukungan dari penaja dan media antaranya XFM, Jomgig, Utopia, Hyyptunes, Karisma, RTM dan of course, melodica. ^_^ dan jugak clothing dan apparels DIY sekitar ibu kota.

Supposedly gig start kul 1pm. Tapi it started a lil bit late cause ada band yg last minute cancel tanpa beritahu penganjur. (suka2 hati ko je kan). anyway its all good in the end. Crowd pun ramai, almost full house with strong 700+ gig goers moshing, head banging and screaming their heart out to every songs from their favourite bands.

Crowd favourite of course the joanna and co, romancesa, the times, restraint were definitely amazing, but the new band macam classmates, krautkiller, betrayal conflict, the padangs were just as good ok! good job!

JPKY really proves they really made load of efforts to organise KL Big party 2010 at their level best. thumbs up to their well planned arrangement which also include small token to media and courteous treatment to their crew and partner.

adakah ada keberangkalian there will be sequel for Kl big party siri 2 dan 3 tahun ni? you just wait and see :)

Labels: ,