www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Monday, June 7, 2010

knock knockin with: Betrayal Conflict




Seeing them the first time @kl bigparty 2010 really intrigued my interest to get to know these guys a lil better. they are relatively new. Surprisingly their aura on stage surpasses my expectation for such a new band. When RVDA (vox) informed that thats their first time performing in a gig with that kinda scale in KL i was taken by their confidence and showmanship on stage.

Hail from melaka, the guys sparks a persona that able to not only move the crowd banging to their songs but their confidence to perform to a full house pack with 700++ crowd and able to entice everyone to enjoy their performance is something - not many new band can do.Esp when metal/hardcore band like them are like 'bersepah' in this scene.

Its really great to see the band really give high commitment on stage and giving it all and yet able to attract crowd attention and participation even tough they are still a stranger to some of the crowd.

so let us get to know 'em a lil better, shall we?

im curious. why u named ur band betrayal conflit? u guys mmg suka tikam blakang ke? hehe
Iskhh no lah. First at all nama band ni tercetus daripada idea line up kami iaitu Porn-2nd guitar..nama tersebut diadaptasi secara spontan tapi kami bersepakat untuk memilih nama tersebut kerana mempunyai persamaan dari kisah lama line up band yang terdahulu kami iaitu Dreadead,dimana drummer serta 2nd guitar kami bertindak untuk meninggalkan kami (RVDA,Bad,Anas) terkontang-kanting dengan menubuhkan band baru.Kami bertindak untuk mencari line up baru untuk Betrayal Conflict dimana Porn di posisi 2nd Guitar ,Acap di posisi drummer serta Vin Teo sebagai seasonist drummer kami..Actually line up lama serta yang baru semua merupakan kenalan yang meminati musik.Jadi tiada masalah untuk kami menubuhkan band ini walaupun segala pahit dan manis terpaksa ditempuhi bagi memenuhi impian kami untuk berkarya di arena musik bebas ini.

BC ni start bila? line up ist sama cam memula start or ada tukar2?
secara ringkasnya kami telah bertukar line up serta nama.Tidak dinafikan perbalahan dalam band mmg ada tetapi kami mengamalkan sifat toleransi dan merendahkan diri bagi mengeratkan hubungan baik antara kami semua.

hmm loves ur move on stage. mana dpt idea2 tu.
Ok , segala pergerakkan serta mutu persembahan semua diadaptasi daripada band-band luar yang menjadi sumber inspirasi kami seperti Haste the day , Parkway Drive , A day to remember dan pelbagai lagi..Pergerakan yang kami adaptasi itu juga bertujuan untuk menarik perhatian penonton teruja untuk melihat kami beraksi secara bersungguh-sungguh..

whats ur highest achievement so far?
Untuk soalan ini kami cuba jawab walaupun mungkin tidak memenuhi kehendak soalan .Dapat membuat persembahan di KL Big Party,wow!! it is really awesome.our first time perform in the big event..Hmm jangka masa panjang kami berhasrat untuk melahirkan album dan memasarkan diseluruh dunia.Kami juga berhasrat untuk bernaung di bawah label2 recording yang besar dan gah..Mungkin sukar untuk kami gapai but it is our dream..who knows maybe one day we will perform at Vans Warp Tour or Bambozzle.Hahaha

how often do you write/compose your songs?bila idea2 tu selalu dtg?
untuk lagu semua kami semua buat biasanya tercetus dari lagu2 dari band yang menjadi sumber inspirasi kami.Biasa kami akan berkumpul bersama line up semua bagi berkongsi idea dengan memenuhi waktu kelapangan di studio jamming.Sebagai contoh lagu kami yang bertajuk THE BEAUTY KILLED THE BEAST..lagu tersebut kami tujukan khas kepada wanita2 cantik yang sering mempermainkan hati budak2 band.Sebagai contoh semasa band tersebut tengah gah di puncak mereka berdamping menagih kasih. Tetapi jika band itu jatuh,dengan sewenang2 mereka meninggalkannya.Kebanyakan lagu2 dibuat secara spontan kerana kami penggerak musik bebas.Dalam pembikinannya pula kami menitikberatkan kualiti untuk pendengar semua.Tidak dinafikan masih banyak kekurangan lagi pada musik kami


how do you take your music?as business or just memenuhi impian dan cita2 seni?
By the way hmmm we are Freelance musician..We often spent our weekend by perform at gig..we accept any invitation.Ok semua dari kami ada agenda kami tersendiri bagi masa depan..Music is a part of our life but is not our carrier.Kami menjadikan music yang kami mainkan ini sebagai medium untuk melepaskan segala ketidakpuasan hati,kemarahan yang kami pendamkan dalam kehidupan seharian..by the way vox kami RVDA - mengajar di kolej Unikop bagi subjek elektrikal,2nd guitar kami Bad iaitu adik kepada RVDA merupakan pelajar bagi kursus pelancongan di kolej islam melaka,sementara itu anas,porn merupakan lepasan Politeknik serta Kolej Komuniti,drummer kami Acap pula merupakan juruteknik permesinan,manakala bagi seasonist drummer kami pula iaitu Vin teo merupakan pelajar jurusan komputer di Cosmopoint melaka..


ape yg bestnye be part of BC?
WOw cam gempak ja soalan ni...hehehe,,any gig? follow us,we have our own transport,,wahaha Vans..save modal for transport,share modal untuk tuang minyak sama2 kita gerak..BC mengamalkan sistem friend as family..susah sama susah senang sama2...contoh dari segi makan ke,minum ke..xkan bende singgit 2 pun nak berkira.xde duit ckp,minum ja..ada masa lapang? jom lepak uma aku (rvda),leh minum kopi..hahaha

5 tahun lagi. BC dimana ya?
Long term - mungkin masing2 membuat haluan sendiri bagi mengejar cita-cita atau mungkin juga kami berjaya menggapai impian kami .secara ringkas yang boleh kami jelaskan disini adalah kita hanya merancang dan tuhan yang menentukan

more info:http://www.myspace.com/dreadeads

text: Rvda betrayal conflict/kae melodica
photos: melodica

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hahahaha u know what,u have a bad taste in music and band,obviously..this band is nothing but a trendy kids and desperate wannabe,do you ever listen to their crappy song? there's no quality in the sound,typical and cliche riff,and i've seen them at KL BIG PARTY and seriously nothing special,the band really sucks major ass and so untight..but i understand you're just typical no brainer groupie girl so your bad taste is acceptable...rasa2 mereka ni buat band pasal nak market,orang nak buat band kau pun nak ikut buat band,tapi masing2 bodoh tak cukup ilmu,poser,it will be embarassing for malaysia to have a lot of band like this...luckily we still got MC16,incarnation,deg etc

instead of reviewing this stupid crappy band,why dont you review a really talented band that didnt get a lot of exposure like bizharo,our time honoured(this is the real "parkway drive malaysia"),or proclaim my victory (they hail from melaka too and they really2 awesome live)..improve pendengaran kamu supaya dpt bezakan yang mana 1 bagus dan yang mana 1 tahi..

-farezzAutopsy91

March 18, 2011 at 7:59 PM  
Blogger Shijun Lin said...

shijun 5.6 5
chanel handbags
louis vuitton outlet
louboutin
wholesale nfl jerseys
burberry sale
michael kors handbags
jordan 6 retro
fitflops
air jordans
fitflops
tods sale
michael kors handbags
michael kors purse
christian louboutin shoes
cheap beats by dre
oakley outlet
michael kors outlet online
michael kors
hollister clothing store
jordan shoes
coach outlet store online
chanel bags
coach outlet
hollister co
true religion
ralph lauren outlet
louis vuitton purses
michael kors
michael kors outlet
burberry handbags
kate spade outlet
www.louisvuitton.com
ray ban sungalsses
gucci handbags
louis vuitton purses
polo ralph lauren
kate spade totes
michael kors outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet

May 5, 2015 at 9:44 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home