www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Tuesday, June 15, 2010

Knock Knockin with Romancesa June 2010





Sejak dua menjak ni geng romancesa terangkat dengan single terbaru 'ku ingin' berputar2 kat xfm. really love the production quality for 'ku ingin'. which is satu kerja tangan dari romancesa yang agak refreshing. All this while, tk penah nampak keyboardist dia. Tapi masa kl big party 2010, romancesa turun lengkap head to toe. hehehe.. got loads of question to ask them, esp nak tahu update terkini pasal romancesa yang bleh kita kongsi2 togede. So shall we?

the catchy matchy 'ku ingin' tgh meletup2 skg. jangkaan or tak jangka?
Haha, takde lah sampai meletop, ada la some of peoples yg suka.TQ. Kami memang tak jangka dan set apa apa harapan tinggi sangat pun, tapi penerimaan macam sekarang ni, memang kami bersyukur. (^__^)

mendarat tepat dihatimu?who come up with the lyric?
Lirik lagu "Ku Ingin" ni, Acap yang buat, tapi ada la bincang2 skali ngan Hizani sket.

whats ur next single after 'kuingin'? dah lama dah single tu kt xfm. or you have plans to push 'kuingin' ke radio2 lain selain xfm?
Kami nak cuba push "Hujan Malam Ini" atau merecord single baru. Belum ada keputusan lagi. Yeah, selepas X FM, "Ku Ingin" pun ada diputarkan kat Hot FM walaupun rotationnye tak seheavy di X FM. Selain daripada 2 stesen tu, kami mmg ada plan nak send kat stesen yg lain juga, macam Suria FM.

hows ur journey so far this year? now dah tgh tahun. with the rate uguys goin last year, i expect u be the one this year, tapi rasanya belum sampai ke situ lagi. pe gaknya cabaran2 yg korang lalui this year?kalau sudi berkongsi ngan kiteorg?
Yeah, kiteorang expect something la for this year, but belum ada apa apa yg major lagi berlaku. Kami merasakan indie scene agak slow selepas hari raya tahun lepas, dan ini mungkin mempengaruhi juga. Satu lagi faktor disebabkan kami sangat sibuk ngan kerja,study dan famili, so tak dapat nak tumpu betul2 kepada band. Apa apa pun..tak lama lagi ade surprise sket la untuk Romancesan. Apa dia? huhu tuungguuuu.....

u all part time musician rite?how u juggle between ur busy schedule? how do you keep fit?
Yeah, mmg part time pun. Actually tak la susah sangat pun, coz kteorang bukan la hari hari jamming..dan tetiap minggu ade gig/show, so mmg tak tight sangat la, but kurang2 seminggu sekali mesti jamming bersama - sama supaya skill tak berkarat hoho. Lagipun, malam baru kami bertukar menjadi musician sebenar - benarnye. Siang pegi kerja atau kelas lah hoho.

romancesa are mostly guys. except for ur keyboardist. antara music,career dan awek. 1-2-3 mana satu u all dahulukan?
Buat mase ni memang career, study dan family 1st lah, tapi kadang2 tu ada laa adjust sket, ikut situation. Tapi alhamdullilah la, famili dan our loves one memahami. :p

woody ur english song. what ist about?
Owh, Woody ialah nama sebuah patung budak lelaki yg menjadi manusia sebenar. Pinocchio! Dan lagu tu menceritakan bagaimana Woody menjalani kehidupan dengan bapanya, love between father & son!

suka, billy joe ek? ada style vocal dia here n there in there. intentional ke or u mmg bunyi cam tu bila sing english song?
Wah, billy joe? first time dengan persamaan macam ni. Kalau betol ada pun, memang tak sengaja, maybe GreenDay salah satu band yng kami dengar selalu masa zaman muda - muda dulu, so mesti la ada tempias - tempias sikit.

lagu u romantik2 kan. how u handle post break up phase? what do u do to forget that somebody.
Hahaha tricky question ni. Ok, ini jawapan sebagai seorang lelaki. Yeah, mmg confirm akan selalu teringatkan our ex, but bz kan diri dengan hobi atau aktiviti ngan kawan - kawan. Kurangkan bersendirian. Ataupun dapatkan pengganti secepat mungkin! miahahaha

i miss lunaku. is she still alive? hehehe :)
Luna? u mean our song or our cat? :P

lastly...whats ur plan for june - december 2010. anythin new in the stove for us?
Yeah, pasti ada! Kami nak riliskan ep kedua,, tapi if ade rezeki lebih, mungkin album terus, dan videoclips official pon dalam proses jugak ni. Selebihnya, biar lah rahsia buat mase sekarang ni, bcoz tak lama lagi korang sume akan tau jugak. ^___^ Hahahaa

photos: melodica
text: kae /romancesa

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home