www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Tuesday, November 30, 2010

รักแห่งสยาม - Siam Love Story

http://earathou.i.ph/photo/d/4119-1/love-siam_poster02.jpg
a friend of mine suggest tgk filem ni semalam. so bersengkang matalah aku melayan cerita ni. suhweet gile cerita nie....kebetulan mario maurer in it. so layan lah. filem ni lebeih kurang mcm filem-filem arwah yasmin ahmad.

berkisar tentang cinta n persoalan cinta & harapan. kisah cinta bersimpul2 antara 4 karekter utama dia. Tong, Mew, Ying and Donut. pastu kisah keluarga Tong & Mew as sublot. knapa aku kata bersimpul? you be suprised with the story plot and sudahnya ending mmg wat aku sakit jiwa. knapa? takleh nak cerita lah nanti tak suprise dah. tapi filem ni mmg sgt best smpai aku tahan bersengkang mata smpai 4 pagi semalam semata2 nak tahu ending cerita nieh. but it was a sweet,beautiful movie filled with rollercoaster emotions of friendship, love, family. ada lah few scene yg wat aku sebak nengok. pelakon2 seme pon pandai gile belakon, dgn gerak mata n body language yg on point smpai aku bleh habiskan tgk filem ni at one go.soundtrack pun best(august band

filem ni byk guna 'siam square' as port dating/lepak/. so mmg teringat lah time g sana dulu. oh i mis bangkok now; more then ever pas tgk filem nie.<3

www.theloveofsiam.com

Labels: