www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Sunday, January 9, 2011

AJL25 habis daaaa...

malas nak komen pasal menang ke kalah koz obviously JURI je tahu kenapa n mengapa dieorg pilih pemenang2 AJL25.

Juara - Tolong Ingatkan aku - lagu/lirik/performer by Ana Rafali

Naib Juara - Drama King -Taja/Teja & meet uncle hussain

ketiga -Noktah Cinta - Ajai/Sheikh Qalam & Hafiz Suip

Vokal tebaik - Hafiz Suip - Noktah Cinta

Persembahan terbaik - Faizal Tahir - Hanyut

Anyway congrats to all winners. Rezeki korang semua, rasanya seme contenders mmg dah mcm pemenang pun cuma kan..

1. persembahan pembukaan bagi aku boring sgt2. tak perlu lah nak panggil pemenang2 lama tu perform atas stage doing intro.kalo nak panggil jugak buat konsert prelude, pre ajl25. charge tiket :p or buat contest to hype up ajl25 itself. why not amik je talent2 baru yg agak2 boleh bikin panas in 2011, or you can do lil contest to pick talents to perform masa intro tu which can be during AJL25 roadshows. at least ramai lah peminat2 muda akan tengok AJL. so at least generasi muda boleh jadi generasi pelapis yg akan terus support AJL. kalo nak sangat jemput penyanyi lama tu. sorang dua cukup pls!

2. bagi i, cheryl samad boleh kekal as host. but faizal ismail and sorg lagi tu should be send off to backstage. tade muka baru lain ke hah? boring. lawak pun byk tak menjadi, i mean what r these two host is talking about?not funny at all. why not amik pelawak je terus jadi host :)

3. kenapa dgn finalis2 ek ah? dont you guys have any ideas at all? almost all except yuna,bunkface,faizal tahir(hanyut) guna konsep belakon2 time perform. its OLD & annoying! lebih teruk koz pelakon2 yg korang upah tu GAGAL in their monolog. aiya..take your poor teater muzikal attempt somewhere else pls.

4. tak perlu lah nak guna penari2 utk lagu ballad abang kakak oiih...ITS SOOO 80s. contohnya persembahan adira tu shouldve just focus her song and her self. maybe with some intro gimic without the penari. or letaklah die atas platform tinggi n just suluh lampu on her spot tu jek!bagi aku persembahan lagu stacy - jahat tu je yg perlu ada penari. yang lain tak payah pls.ehehee

5. en faizal tahir oit, your konsep utk lagu 'selamat tidur' tu....ayaaa... sebijik mcm persembahan pentas kt sekolah rendah i rasa.ehehehe..again, shouldve focus to your song and yourself with minimal gimic. lagu tu cantik tapi mak ai the moment i saw the actress gosok2 perut atas pentas, selera i da tetutup. hehehe..even kalo you letak oscar winners to accompany your performance it will still wrong and still bored me to death.

6. compared to her earlier performance with penari2 kain2 dgn baju kurung merah menyala yg fugly, ironicly persembahan ana rafali masa penutup lagi KENA oohhh well~~

7. perlu ke TV3 still guna bunga2 api turun dari atas...team TV3 tak bercakap ke ek dgn team 8TV? i think shout awards has a lil more class in terms of production. nasib baik takde pasu bunga ke scallops ke hehehehe.

8. faizal tahir 'hanyut' deserved to win persembahan terbaik. simple and although konsep tekurung dalam bar wearing straight jacket tu consider konsep biasa kita tengok kt video clip/konsert barat. its great to see local artiste try something such as konsep persembahan 'hanyut'.thanks faizal tahir koz tk bawak penari utk lagu hanyut.hehe

9. both the lady and shahir sucks.worst performance would goes to Shahir & his lady - kebahagian dalam perpisahan,

10. i love bunkface performance dgn background die yg kena.cuma malangnya suara sam obviously herot sana sini. but i think he had tried his best, sampai obvious muka tk cukup tidor maybe pasal prektis, and the band also do some new arrangement for the song. best.

11. tak sangka hafiz menang. suara die mmg sedap, tapi tak sangka lak boleh menang. congrats hafiz :)

12. i wonder if the host, ally iskandar betul2 faham function twitter!! encik allly, utk suruh org tweet. you kena bagi tahu twitter name acc or hashtag# code. lagik satu arahan kena clear lah, koz baru pagi ni i tahu instruction twitter yg sebenarnya! koz arahan you tak clear, i tk menang iphone 4 tu oke! heheheeee :P

13. unless ada florst as sponsor. i think we should scrap flower bouquet thingie. cukup dah ngan plaque. this is juara lagu, not miss universe. grammy awards winner dpt flower bouquet tak?heheee

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Agree 100% your comment. Letih akak tgk gimik2 yg teramatlah over tu sampai kelaut dah sore memasing.
Gimik sket cukuplah dan harus relevan dgn lagu. Bak kata omputeh "Less is more".

January 12, 2011 at 8:57 AM  
Blogger Minko Chen said...

cheap jordans
ugg outlet
swarovski crystal
michael kors outlet online
ray ban outlet
golden state warriors
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano
michael kors uk outlet
giuseppe zanotti outlet
nike free uk
los angeles lakers
louis vuitton bags cheap
cheap ugg boots
ugg boots uk
kobe 9
michael kors handbags wholesale
oakley sunglasses wholesale
coach outlet store
hermes birkin bag
1113MINKO

November 12, 2015 at 8:16 PM  
Blogger xumeiqing said...

151211meiqing
ugg boots
oakley sunglasses
adidas originals
ugg outlet
michael kors outlet online
p90x workouts
christian louboutin outlet
abercrombie and fitch
pandora jewelry
ugg outlet store
north face jacket
michael kors outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
montblanc
marc jacobs
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
adidas originals
oakley sunglasses
ray-ban sunglasses
ugg clearance
cheap nfl jerseys
ugg slippers
prada uk
michael kors outlet
michael kors outlet online
louis vuitton purses
christian louboutin outlet
hollister uk
ray ban sunglasses
coach outlet
uggs clearance sale outlet
michael kors outlet
coach outlet store online
celine
tory burch outlet
cheap ugg boots
concords 11
cheap toms shoes

December 10, 2015 at 6:57 PM  
Blogger dada24 Xu said...

north face jackets
the north face outlet
yeezy boost 350 balck
adidas nmd runner
omega replica watches for sale
cheap oakleys
under armour
nike air max 95
kate spade uk
adidas superstar white
ecco outlet
hollister clothing store
ralph lauren uk
michael kors outlet online
michael kors canada
michael kors outlet online
ghd
timberland shoes
hollister kids
hermes belt
michael kors handbags outlet
coach outlet online
burberry outlet stores
nike air force black
michael kors outlet online
true religion sale
dolce and gabbana outlet online
michael kors handbags outlet
louis vuitton handbags
nike huarache
rolex watches for sale
omega replica watches
cheap nfl jerseys
nike tn pas cher
nike shoes for cheap
20160718caiyan

July 18, 2016 at 7:13 AM  
Blogger raybanoutlet001 said...

chicago bulls jersey
michael kors handbags
basketball shoes
sac longchamp
the north face
converse trainers
oakley sunglasses
los angeles clippers jerseys
new york jets jerseys
ray ban sunglasses

November 27, 2016 at 6:41 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home