www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Monday, March 7, 2011

The Azenders

http://c2so.reverbnation.com/data_public/photo/image/341/3412548/azenderss_1287752045.jpg?1
izal/bass(one buck short), ajam/synth(dichi michi) kudut/drum(robot asmara), sam/vox(bunkface)

Kata orang, kawin campur boleh hasilkan anak comel atau baka yang lebih baik atau bijak. Tetapi kalau band hasil dari catuan komposisi ahli dari beberapa band terdahulu macamana pula hasilnya you? Adakah itu natijah terbentuknya 'The Azenders' yang merupakan gabungan pemusik dari band band indie One Buck Short, Dichi Michi, Robot Asmara dan Bunkface yang mulai berlari-lari anak dalam perjuangan musik mereka yang hanya berligar di sirkit tempatan sekitar 2010.

Walaupun setiap dari mereka mungkin dari latar belakang suku musik terdahulu yang berlainan tetapi ternyata idea cantuman 'The Azenders'berupaya memberi kelainan warna pada karya mereka.Formula Lagu-lagu 'catchy'mereka kini,menjadi siulan bukan saja dibibir anak muda tetapi juga pendengar dewasa.

Pujian juga harus diberi pada mereka kerana tidak malu untuk tampak segak dengan imej tersendiri sesuai dengan musik yang dibawa yang amat menyenangkan mata dan telinga.Mungkin ada yang menyindir dengan pakej yang ada pada 'the azenders' namun mereka berempat agaknya telah pun belajar dari pengalaman lepas dan tahu apa yang terbaik untuk memasarkan karya mereka di radio, tv,internet dan majalah.

Single pertama 'ladies & gentlemen' memang mengingatkan kita pada jalur warna musik eropah namun, pedulilahkan koz i tetap suka hanya dengan sekali dengar. 'Peribadi' taruhan mereka untuk aliran radio lokal berbahasa melayu mungkin boleh juga menusuk jantung pendengar musik indonesia,singapura,brunei dengan hentakan piano midtempo dgn rauman suara sam yang kedengaran lebih dewasa.

Anyway, teruskan usaha wahai 'the azenders' pedulilah apa orang nak kata, kamu tahu apa yang terbaik untuk kamu. i like the things that you guys did so far and you did good. Rembatlah peluang didepan mata kerana usia dan tenaga muda serta kesempatan hanya datang mungkin, sekali cuma.

Sorry belum ada video musik rasmi dari 'the azenders' masih dalam oven kot? sila rujuk websites mereka untuk info dan lagu penuh dari mereka okey :)


http://www.facebook.com/theazenders
http://www.myspace.com/theazenders
http://www.twitter.com/theazenders

Labels: