www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Sunday, June 12, 2011

Melo makan di Restoran Rose



baru jek kenal tempat nie, tu pung koz my friend yg introduce. kalo tk sah sah tk tataw kan.*thanks yana omar.

located exactly kt tengah2 kg baru tu,jalan raja alang. Restoran Rose ni jual makanan asli indonesia yang sedap,asli dan murah! beroperasi disiang hari & malam. Siang dia jual lauk campur padang dan malam dia ada jual satay minang,pecal,dan macam2 lagilah. Senang je nak carik, korang carik je masjid kg baru yg kat simpang empat tu,then masuk simpang yg ada 7E. Then nampak 7E selow down kete or motor then ready to parking. Restoran Rose ni die depan restoran garuda emas tu jek.

Kedai dia humble jek, tade lah macam bumbu desa berdekorasi mcm2. Very simple, makan pun samaada kt dalam kedai or tepi jalan tuh. kalo korang type nak berekon2 sorry this place isnt for you.

Anyway restoran ni pengunjung dia majoritinya melayu dan melayu seberang. jadi respeklah masuk tempat orang,jangan nak tunjuk otai sangat kalo korang dtg dalam sekumpulan group lelaki, ye memang ni negara kita, tapi dah area ni dah jadi tempat derang. Pandai2 lah korang. Anyway derang nice. bagi anak2 gadis, digalakkan datang berkumpulan dan look up for each other.

Anyway aku kan suka ronda dan suka eksprimen makan2 kan. Jadinya dah banyak jugaklah indo food outlet yang aku redah nak makan padang food, Restoran Rose if its not the best, its one of the best :) pelayan die friendly, order pun cepat sampai,makanan pun enak. Antara makanan yang aku dah cuba.

nasi goreng minang
nasi goreng minang ni sesuai la utk sape yang kelaparan dan in budget, rasa die sedap doh. tak sesuai utk orang yg tak tahan pedas koz ada rasa pedas tho tk la pedas gile. tapi still terasa kepedasan dier. ada hirisan timun, tomato dan cili jeruk dan sama ada telur dadar or telur mata ikot suka korang. Harga RM4.oo kot camtu?

Satay Minang
Satay minang ni kuah dia lemak2 manis pedas serai2 gituloh. sedap. satay die antara satay daging or satay perut yang dihiris nipis. kalo korang tk makan perot then mintak satay daging saja. didatang kan sekali ngan nasi impit. ni cukup mengenyangkan untuk dinner @ kalo korang nak diet. die dilapik dengan daun pisang disaji dlm pinggan.

Bakso
bakso ni antara tersedap diKL dan shah alam kot? rasa bebola daging die enak, sup dia pun sedap..bleh hirup licin, tk kosong cam restoren mahal tu. authentic indonesia. kena try!

Air? korang leh order air mcm2. teh botol pun ada. murah jek. anyway sape yg suka makanan indonesia bolelah kesini, kalo selalu asyik ke bumbu desa,sari ratu mungkin best berekon berdekorasi tapi dekorasi yang paling utama bagi aku adalah rasa masakannya dan juga pengunjung yang datang, koz direstoren rose pengunjungnya adalah ramai orang seberang atau komuniti jawa di KL and *ehem student2 indo urban di KL yang kebanyakannya ganteng2, mungkin korang bertemu sang rangga disitu. ahahahaa!

Labels:

11 Comments:

Blogger Shijun Lin said...

shijun 5.6 5
chanel handbags
louis vuitton outlet
louboutin
wholesale nfl jerseys
burberry sale
michael kors handbags
jordan 6 retro
fitflops
air jordans
fitflops
tods sale
michael kors handbags
michael kors purse
christian louboutin shoes
cheap beats by dre
oakley outlet
michael kors outlet online
michael kors
hollister clothing store
jordan shoes
coach outlet store online
chanel bags
coach outlet
hollister co
true religion
ralph lauren outlet
louis vuitton purses
michael kors
michael kors outlet
burberry handbags
kate spade outlet
www.louisvuitton.com
ray ban sungalsses
gucci handbags
louis vuitton purses
polo ralph lauren
kate spade totes
michael kors outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet

May 5, 2015 at 9:45 PM  
Blogger Minko Chen said...

cheap jordans
ugg outlet
swarovski crystal
michael kors outlet online
ray ban outlet
golden state warriors
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano
michael kors uk outlet
giuseppe zanotti outlet
nike free uk
los angeles lakers
louis vuitton bags cheap
cheap ugg boots
ugg boots uk
kobe 9
michael kors handbags wholesale
oakley sunglasses wholesale
coach outlet store
hermes birkin bag
1113MINKO

November 12, 2015 at 8:16 PM  
Blogger Hua Cai said...

christian louboutin outlet
lululemon uk
thomas sabo uk
tory burch outlet
mulberry handbags
fitflops uk
true religion outlet uk
mulberry handbags
jordan 11
michael kors outlet
coach outlet online
christian louboutin shoes
ray ban sunglasses
adidas outlet
adidas uk store
fitflop sale
mulberry handbags
michael kors uk outlet
ralph lauren outlet
fitflops clearance
true religion jeans
coach outlet
louis vuitton outlet
ferragamo outlet
adidas outlet store
abercrombie outlet
mulberry bags
hermes outlet
cheap nba jerseys
links of london
nike air force 1
michael kors outlet
nike outlet store
oakley sunglasses
lebron shoes
20160715caihuali

July 14, 2016 at 7:57 PM  
Blogger dada24 Xu said...

coach factory outlet online
pandora jewelry outlet
michael kors canada
cheap nfl jerseys
oakley sunglasses outlet
birkenstock outlet
instyler max
canada goose jackets
longchamp uk
vans store
hollister clothing store
canada goose outlet
nike running shoes
air max 90 white
air max 90
true religion
coach factory outlet online
converse sale
uggs outlet
louis vuitton pas cher
adidas nmd r1
babyliss hair dryer
true religion jeans
nike flyknit racer
nike free run flyknit
oakley sunglasses uk
mlb jerseys wholesale
pandora charms
mizuno running shoes
asics gel kayano
vans outlet store
toms outlet store
polo ralph lauren outlet online
sac longchamp
20160718caiyan

July 18, 2016 at 7:17 AM  
Blogger fangyaoting said...


fangyanting20160913
ugg uk outlet
coach outlet
louis vuitton neverfull sale
ray ban sunglasses
coach outlet
uggs on sale
louis vuitton handbags
christian louboutin online
longchamp outlet online
ugg slippers
louis vuitton pas cher
nike outlet
toms shoes
ralph lauren pas cher
the north face jackets
hermes bags
coach outlet canada
louis vuitton outlet
montblanc pens
michael kors outlet online
ugg boots clearance
michael kors handbags
lacoste pas cher
gucci outlet online
ralph lauren polo
canada goose coats
lacoste shirts
louis vuitton
nike huarache
nba jerseys

September 12, 2016 at 11:27 PM  
Blogger dong dong23 said...

ugg boots outlet
michael kors outlet
michael kors purses
the north face outlet
nike air max 95
ugg outlet store
toms shoes
gucci belts
michael kors outlet
cheap ugg boots
2017.1.21chenlixiang

January 20, 2017 at 5:01 PM  
Blogger raybanoutlet001 said...

jordan 4
new york knicks
nike tn pas cher
ray ban sunglasses
ugg outlet
cheap nike shoes
los angeles clippers
ugg outlet
bears jerseys
los angeles clippers jerseys

May 9, 2017 at 2:54 AM  
Blogger 龙大猫 said...

nike roshe run
longchamp le pliage
adidas yeezy boost
michael kors outlet
kobe bryant shoes
longchamp handbags
light up shoes
chrome hearts online
yeezy boost
links of london

May 18, 2017 at 2:55 AM  
Blogger 林磊 said...

20170608 leilei3915
nba jersey
polo ralph lauren
coach outlet store online
cheap jordans for sale
prada outlet store
michael kors outlet clearance
kate spade outlet
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren outlet online
coach factory outlet

June 8, 2017 at 2:18 AM  
Blogger happy 123 said...

authentic jordans
michael kors outlet online
true religion jeans
nike air force
jordan shoes
led shoes
cheap jordans
patriots jersey
air force 1
adidas stan smith

July 13, 2017 at 8:45 PM  
Blogger raybanoutlet001 said...

jets jersey
oakley sunglasses
michael kors handbags
ugg boots
armani exchange
nike roshe
ugg boots
new england patriots jerseys
michael kors handbags
longchamp handbags

August 1, 2017 at 12:10 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home