www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Friday, September 16, 2011

REVIEW:Fright Night


sapelah sangka,neighbour sebelah rumah vampire penghisap dara*oops darah. lol. well in a typical vampire hollywood movie culture,cerita2 vampire ni sinonim la dengan elemen elemen seram tak berapa nak seram dan sudah pasti scene terkejut-terkejut yang akan buat orang menjerit. Fright night tak terkecuali.

jujur ikhlas, tengok movie ni pasal ada collin farrel & toni collete walaupun tak sangka dua orang pelakon famous ni boleh belakon filem gred B mcm nih. Permulaan cerita dia sangat cheesy dan predictable dengan skrip-skrip cliche and pengolahan ceriteria yang sangat sangat boleh tahu apa nak jadi in the next scene.

mengisahkan kehidupan normal pelajar kolej bernama charlie brewster yang tiba-tiba bertukar kelam kabut bila jiran baru yang hot bernama jerry(collin farrel)berpindah sebelah rumah. kejadian aneh dengan misteri kehilangan pelajar-pelajar sekolahnya antaranya kawan baiknya terbongkar bila charlie mula mengenali jerry dengan lebih rapat,dan hidup charlie dan keluarga bertukar ngeri bila jerry mula menunjukkan taringnya yang sebenar.ahaks.


boleh tahan la filem ni tak adalah sucks sangat and it gets better dari tengah movie, dengan kesan cgi hantu dan efek hantu yang agak real.puas hati boleh tengok hantu yang dicgi dengan sempurna.ending jugak make sense dan tak terlampau fiksyen yang tak masuk akal. so apa korang tunggu?pegila tengok ^_^

Labels: