www.melodica.com.my

Gaya Hidup. Musik. Filem. Sukan, Hiburan . Kembara

Thursday, November 24, 2011

DINING: CAFE BARBERA








Cafe Barbera ni one of my favourite Cafe. Baru bukak outlet baru kat sunway pyramid. before this i usually visit their outlet at bangsar, but now with the new promotions, outlet sunway pyramid offers something worthy.

Currently they are having promotions all you can eat pizza just RM15/pax (tak termasuk air), so korang bolehlah melantak pizza mcm2  jenis perisa sampai tak larat nak makan. pizza die mmg sedap..thin crust, and cruncy...from salmon,vege, tuna, pepperoni dan mcm2 lagilah.

just in case korang smpai cafe barbera pastu tak faham waiter dia cakap(kalo foreign waiter indon,bangladeshi,myanmar) yg amik order korang. selain dari makanan dari dalam menu dia. kalo korang  order all you can eat pizza tu, derang akan letak signboard atas meja korang "pizza time". so waiter yg bawak pizza akan ronda n letak pizza dlm plate korang, derang akan bawak pizza keliling restoren, siap je chef masak derang akan isikan dlm pinggan2 customer yg ada signboard "pizza time" kalo kosong je derang akan letak if korang tanak, derang tk letak lah. so korang makanlah smpai kenyang. smpai derang offer korang akan ckp tamau koz dah kenyang. tapi air order asinglah. but still cheap kan?

so sesape yg nak makan pizza puas2 tu pegi lah ke cafe barbera sunway pyramid. puas hati :)


Thursday, November 17, 2011

CONCERT: ZEE AVI LIVE IN KL. 17 NOV 2011

hey we are here!!

Narmi in my BB screen
 Zee in my BB frame! lol
we luv ya zee!
Konsert Showcase Zee Avi kali pertama diadakan di KL pada march 2010, setahun masa berlalu ZEE kembali di pentas KL LIVE untuk showcase promosi album terbarunya "Ghostbird". Maybe, kebetulan, setahun itu jugalah KL LIVE kini sudah pun siap diubah suai dengan untuk menampung acara-acara yang berskala sederhana. lebih proper dan cantik. Seolah signifikan perubahan dan kelainan yang ditampilkan oleh Zee Avi pada konsert kali ini. Lebih matang dari segala segi aspek persembahan, cuma mungkin yang tak berubah dan tetap sama hanyalah satu - latar belakang pentas di KL Live itu.

Konsert kali ini ternyata lebih ramai singa singa Zee hadir memberi sokongan,sama ada yang setia ataupun peminat baru berjinak2 dengan hasil kerja Zee.  Level atas VIP dan rock pit arena sendat dengan penonton yang hadir seawal jam 7 petang lagi. Pintu dibuka mulai jam 9 dengan sekuriti yang lebih ketat dan tenaga kerja belakang tabir dan wakil media yang kelihatannya lebih ramai.

Narmi, drummer One Buck Short yang kini juga bergerak solo membuka tirai persembahan malam itu dengan lagu lagu ala Zee versi lebih lelaki. Best,Walaupun sedikit membosankan, crowd masih sopan memberi sokongan pada Narmi yang merupakan rakan Zee(keduanya berasal dari Kuching).Masih perlu improvement dari segi variasi melody dan tema lagu.Tapi suara dia cute dan sedap didengar jugaklah. 

Sehabis aja Narmi perform, david hurwitz, gitaris/sape salah seorang dari bandmates Zee keluar ngetest sound, penonton bersorak tak sabar, hiruk pikuk menjerit nama "zee avi". sajalah derang ni nak create saiko kan penonton kan? Zee akhirnya keluar, memakai dress labuh bare shoulder berwarna turquoise. she dress well..siap ada bunga kat rambut lagi :)

Tak ingat sangat setlist semalam, tapi Zee perform some songs from her latest and few from her debut album. aku tunggu time lagu "concrete wall" koz nak dengar dia perform lagu tu "live" koz lagu tu memang style for live performance. Bersungguh2 Zee pukul drum at the right notes complementing the melody of the song. Best.aku menyanyi bersungguh2 cause yeah, dah dengar banyak kali lagu lagu dia, mestilah ingat kan?

persembahan Zee kali ni improve banyak dari segi showmanship, ada efek lampu2 and her confidence grow, lagu2 dari CD tu diberi nafas baru dan banyak interaction dengan penonton, As if macam kawan perform depan kawan, Zee dance, tease her audience as if everyone is her best friends. Ada jugak dia selit2 mesej 1Malaysia, where she says "it doesnt matter on the external, its what internal that matter, as long as we are all accommodating and accept each other, kita semua 1Malaysia" 

Crowd yang hadir malam tu bercampur elok bermacam2 orang dan kaum lah, dari tourist, expats, ladies in tudung sampai lah mat rock rambut kembang pun ada. tua or muda semua ada. cuma pakcik pakai kopiah  putih je yang aku tak nampak. hehehe seronok ^_^

Sedar tak sedar, time dah habis, encore dah bagi pon tetap tak puas, Zee close her show with "roll your head in the sun". with crowd gasping...for more! 

Thanks to all my friends yang sudi join, support Zee. tho some of them tak kenal sangat Zee tambah lagi ada bola semalam indo vs malaysia. aku appreciate sgt sgt korang ok!!<3

Anyway check out my questions for Zee Avi on mixFM website, korang sure suka punya dengan soalan2 aku, cause Zee seems enjoying answering it :) (thank you mixfm!)

Saturday, November 12, 2011

EVENT:AIM18. Belakang Not so Tirai.

Actually dah lama kot tak pegi AIM. tahun ni pegi koz ada kawan yg baik hati bagi pass cantik punye, and also koz yuna dan najwa perform(and i bet they gonna go home with trophies) so aku pun pegi lah dengan semangatnya walaupun baru kebah demam. Lagik satu, saja nak wat research mana tahu bertukar kerjaya or later kena deal with this sort of event. so at least dah tahu the latest wherebout bout this event. so here are  some of things that i want to share with you.
Behind D Scene: Penganjur kali ni nampaknya pakai tektik tutup all entrance selagi "bluecarpet" tak habis. so next year, korang boleh datang lambatlah yek. The thing about this tektik nie, kalau abg2 rela and event krew tak jaga betul2

1. tiket masuk tu, tak sempat nak check pun. ramai je yg boleh bolos.so how bout the security?
2. org dah berasak2. utk entrance upper tier yg seat2 bercerun2 tu, kalau orang berebut, takke ada yg jatuh. so how bout the safety?
ooh ohh..patutla derang tutup all entrance before show starts pukul 9. koz tahun ni, segment "bluecarpet" AIM18 rupernya is a part of an event itself. Nampak tak crowd penuh tu? mmg ramai koz semua tak boleh masuk except performers,artistes, or people with working tags. Jadi penuhlah pagar2 tu dengan orang-orangnya.Masa finale "bluecarpet" ada flashmob mini with performance by one nation emcee,riuh, its the first of its kind for AIM red carpet segment,but then dari tempat aku bediri, dah dengar orang menjerit "bukaklah!bukaklah!(gate) pastu aku dengar jugak dari jauh "boooo" masa ada dari crowd2 yang tgh stressful koz entrance tak bukak2 or mmg one nation emcee sucks?i dont know.

anyway, utk acara small segment camtu, one nation emcee bukanlah talent yg sesuai pun, koz bagi aku, they are quite mainstream, plus derang tak ada lagu baru. so modal derang perform "raja gelek" pastu satu lagu dari BEP. sangat tak complementing dengan AIM, yg meraikan bakat2 dan lagu2 ciptaan lokal. oh well, i wish next year kalo AIM comittee nak buat lagi camtu,

1.please invite fresh new talent please please please.AIM maybe nak klimaks kan segment redcarpet tahun ni dgn One nation Emcee cause nak happeningkan closing redcarpet. ramai lagi yg boleh kot.give it a space for new talents please next time?redcarpet....door..pintu masuk...baru..fresh..get it? hmmm :)
2. yg duk upper tier seaters tu tayahlah nak halang derang dari masuk dewan. whats the point anyway? just block entrance those ground entrance cukup dah.crowd control and be more reasonable on the security and safety please :)


stage AIM18, nice. with full LED/LCD background. dah classy. celcom pon dapat mileage derang. all those colors matching. Cuma kan, i didnt see any celcom banners or panels inside the stadium itself, maybe derang nak save budget? But bagi aku, branding placement memadai dan tak memuakkan. just nice.coz the word celcom rasanya dah byk kali mention throughout celcom. karang too much wat org had enuff. but...it would be good kalo ada bajet, ada panels or banner..or streamers...inside the stadium..so that silent brand visibility visible in front of audience eyes and hopefully embedded in their mind,kan?no?apepejelah :)


Sebelum show, actually those yg isi seat lantai, agak meraba-raba jugaklah nak cari seat, koz sapa masuk arena seat mmg tak ada numbering, so duduklah mana2 kecuali seat yg ada signs or tagging. tapi aku masuk dari belakang, so mana nampak tagging kan?pastu krew pulak 2-3 orang jek. pastu tanya pun bagi jawapan yang takleh dipercayai. ada ke suruh aku duduk depan, aku sah sah tahu depan2 tu vvip or artiste. so fadeup, aku jalan ke depan stage, pastu masuk dari depan seat and cari seat kosong sendiri. lantaklah orang nak cakap aku ape,janji aku tak salah seat. LOL, but anyway i aku buat camtu koz nak tengok2 kot kot ada yg aku kenal leh wave and say hi punns.... ^_^

Btw tengok pic atas tu, tu en nabil kita(ala yg nyanyi lagu hati ini....nabil zamahuri), dia pun tercari-cari seat jugak masa memula masuk tu ha.tataulah abg n kakak krew jumpa ke tak seat dia. jumpala kot kan?

anyway opening by najwa superb. me love! tak sesia datang. najwa i love you!
tak suka sangat lagu ni, koz lirik dia sgt memanah memekik2 nak suruh orang menangis. but anyway suara jac,shila & ning superb 'Live' layan lah jugak. best.
then hafiz with his awan nano. love his hairdo.gambar kecik..amik pakai henpon jek. aku tak bawak kamera besar..besungguh2 sgtlak orang kata plak nanti :P
among all performers time segment "reality tv stars" tu, aku paling suka nashrin punye background. its chic. goodjob nashrin!semoga rezeki mu terus murah!
and stacy jugak tak menghampakan. yang paling bosan tu salma. sibbaik closing with stacy with kasanova. ending pun just nice and stacy hold it professionally till end. Dia tak gopoh, pandai amik time and pacing. well dancers should all know that.
upin and ipin ni aku tatau ape hal masuk AIM18?aku pikir maybe:-
1. les copaque bayar AIM kot utk promote lagu upin ipin "sahabat" tu?
2. AIM18 ni will be watch in indonesian TV kah?
3. single "sahabat" is selling well in celcom channel x as CMT or nak kena promote lagi?

kalau lah 3 sebab diatas tu bukan, maka sesia jelah waktu siaran selama tempoh padi yang bagi aku dah agak outdated, koz orang kt dalam dewan macam tgk tade napsu je time derang perform, and melihat upin and ipin menari2 atas stage AIM18 aku terpk, ada lagi ke budak2 tengok tv time tu? rasanya mak bapak derang suruh tido awal or maybe derang dah tido kekenyangan nasi kol 9 tadi lagik.

rasanya next time les copaque team kena study properly where to place their product branding which shall aimat the right demographic. dont just simply put je. or else you just gonna kill your brand slowly, fikir how many people will say "boring lah upin ipin ni nyebuk je atas pentas aim ni" just because you salah letak upin n ipin atas stage yg salah.

or maybe they having it hoping to aim upin & ipin at adult demographic, well if that is the case,im not buying it. sorry :(
yuna best. she won "vokal terbaik wanita dalam lagu penakut" & lagu terbaik "penakut" dan anugerah kembara.she attended AIM18 with Qi. favourite couple malam tu,so suweet :)


ok segment rock kapak ni appropriate. crowd pon enjoy sakan. ye lah within their age gap. cuma aku terpkir mana derang cekau setlist performers2 nih? it was a comittee selection base on the commercial + ratings purposes,request from sponsors or just main cekup? koz my friend told me that lagu2 yang derang perform tu mmg femes kat karaoke. oh yeka? i see :)


Grayson Chance ngan Najwa, aku mati2 ingat grayson nak nyanyi lagu "cinta muka buku" tu with najwa latiff. but i was wrong. rupernya derang nyanyi "paparazi" sama2. oklah, mana lah grayson tu sempat nak belatih bahasa. dia bukannya stephan rahman huges hihihi :P

6ixth sense perform cinta matiku. baru first time dengar. macam ala ala britrock sket kan? aku terbayang kasabian,Muse..etc well..esp bila backdrop staging derang camtu. well...1.8 millions CMT sold for downloads...with Adi(indonesians),ngan indonesian duk malaysia + fan malaysia yang kaki download CMT, so tak hairan lah the combo works for them.good strategy pun.

Anyway aku terbaca kat twitter someone yg kutuk kategori "artist mobil celcom" terbaik. konon anugerah sellout and berbaur komersil. let me share with you.

1. celcom pays for the sponsorship fee. they can do whatever they wants.AIM gets the funds, you all gets the fun. fair and square kan?
2. why not? bukankah natijah adanya AIM ni nak menyemarakkan industri seni? industri tu bisnes bagi aku, and kalau 1.8 millions download tu dikali dengan komisyen yang dibayar pada 6ixth sense(artis)bukankah itu sumber rezki artis?tak membantu ke semua itu pada artis utk meneruskan hasil kerja seni derang?
3. stop hoping for CD sales. move forward adapt to the very latest technology or latest business platform. or else jadilah katak bawah tempurung yang hanya tahu melalak(kata malique)

closing finale..by few artistes aku dah lupa..tapi yg melekat dalam paleotak aku lan TT(typewriter) dan Ella, Hazama & meet uncle hussain.

Anyway it was a good experience for me watching the production of AIM18, aku boleh compare with other productions local, shoutz awards so far best. less hiccup. Comparing that AIM18 kena improve lagi in terms of content, whats ticks and whats not. Thank god MC bagus, aku terhibur dengan MC depan kamera dan MC belakang kamera. cuma silap2 bengap2 sket2 esp time background song tak keluar time sepatutnya keluar. pastu kesian aunty wirama tu, why you all buat dia camtu? silap teknik ke ape? next time kalo kedekut masa, just proof read speeches by wirama honors then set the do and donts. brief them properly.  i believe she thought she can say a longer speech that others.her words of wisdom.afterall she establish  MACP what? :(

 anyway  floor manager orang baru kot? cute2 je dia, you, instructions kuar dari mulut dia manja2 aje.alahai...shy shy kitten sgt.kena tuntut ilmu dari abang dollah cantik @ production krew 8tv ok? ^_^

note:

1. yuna dapat "kembara" utk AIM18 ni. happy for her. just wish that Zee avi pun dapat "kembara" jugak, she writes her own songs, if Fader manage yuna in america, brushfire manage zee and produce her album there and for elsewhere too. lagu2 zee dah masuk eropah,taiwan, japan not just america, bukan je sudah jual, tapi terjual dan tercarta dalam RIAA's Billboard sales chart. how i wish kembara AIM18 tahun ni dapat pada dua orang talented soul ni. afterall, isnt the purpose of AIM adalah untuk menyemarakkan industri? which means the more the merrier? kalau tahun2 sudah ada tahun yang tade penerima, apa salahnya kalau tahun ni kita ada bakat2 yg menonjol di arena antarabangsa  diberi trofi semangat yg sama? nasib baik goverment sarawak perasan bakat Zee Avi. AIM17 bagi "kembara" to Bunkface. AIM18 to yuna? you all ni kenapa? buta hati ke buta mata? whats your real agenda really?dont kill the local talents nye spirit silently please... :(

Missing!!???

 nope! tak ada awan band
 no diandra arjunaidi either
siti release her first debut english album, tapi tak ada.why??

2.AIM, if truly nak semarakkan industri, nak motivate the artis tempatan dlm bikin hasil karya terbaru n terbaik both in quantity and quality, tolonglah tahun depan hanya siapa yang keluarkan album baru or EP or single terbaru je layak buat persembahan,muncul red carpet, atau jadi penyampai anugerah, yang tak aktif or malap or takde kaitan langsung dengan seni suara ni takperlu lah jemput ke pentas.mana aliff satar(lagu "lelaki separti aku" tu hot, budakkecik pun pandai nyanyi, where is he?,awi rafael, siti nurhaliza, aizat, malique ngan abang jamal?, and also kenapa group kru yg tgh  nak up "forteen" tak do something on stage?, prima yin yang kontroversi tahun ni tu where's she?,james baum?, n bunch rays of indie upcoming hotties on charts such as awan band,diandra arjunaidi,gabba gabba,amir jahari, khottal, and many many morelah. where are they sayangku AIM? if you offering same predicted lauk every year, orang dah kisah sgt AIM ada ke takada. At least, by showcasing those talented hidden gems, orang tunggu AIM, those ppl yg tak lookup internet,youtube,myspace,facebook, they wanna see them on TV. promote to them. promote this new talents faces. in dat way you will always be a pillar of something valueable to everyone within this local music industry. thats why aku terpkir upin dan ipin ada release album ke tahun ni?? 
betul ! betul ! betul !??

Also why you wanna mix your demographic with film segment? they already have FFM, SKRIN what not. pastu you all complaint tade sponsor,susah nak carik sponsor. you all sendiri yang clutterkan branding target audience. next year, i wish no shamsul yusof, no neelofa, no sarimah ibrahim(i sayang you sgt tapi...u jadi mc tahun depan boleh with zizan ke?). 

Tapi anyhow congrats to AIM koz berjaya melangsungkan AIM kali ke 18. it was quite an experience for me. i believe for others too :) all the best next year! :)

P.s Thanks Astro 

Monday, November 7, 2011

HIGHLIGHTS: POWER



"POWER" lahir dari kerja tangan dua beradik Jax & Seth Anderson dari Detroit, Michigan USA. Berbeza dengan pemusik lain yang selalunya "kedekut" dan terlampau berkira untuk berkongsi musik secara percuma. Power mengalakkan musik mereka dimuat turun,dan dikongsi ramai. Sebelum menukar kulit baru, Power dahulunya mengenalkan diri mereka sebagai "apple trees & tangerine", giat mengadakan persembahan dicafe dan bars sekitar Detroit.

Dengan kelahiran "Power" mereka mempercayai setiap hasil kerja mereka bukanlah hak mutlak mereka, tetapi dari hasil seni yang mereka lihat atau dengar, dari gambar yang dilihat bertahun dahulu atau filem yang dilihat dua tiga hari lepas, atau pun perbualan beberapa minggu lepas, atau cetusan fikiran kosong dari seorang pengemis, atau kata kata bernas dari teman rapat yang telah memberikan mereka inspirasi, "power" atau kuasa untuk setiap karya-karya yang dihasilkan mereka.

"mereka adalah POWER, POWER adalah musik" adalah manifestasi mereka terhadap musik dan seni yang bebas dari kekangan satu pihak, musik mereka adalah dicetus dari idea-idea dari semua orang dan untuk dinikmati semua.Berbeza sewaktu dibawah nama "apple trees & tangerine(ATAT), Power kini hanya mahu dikenali sebagai POWER, setiap karya baru dibawah hasil kerja tangan POWER tidak lagi mewakili satu pihak, tetapi adalah hasil koleksi berkumpulan, walaupun Jax dan seth masih lagi ahli aktif dipentas ataupun dibelakang tabir.

Olahan karya POWER mengetip cetusan2 idea dari sekumpulan pengiat seni aktif dari Detroit yang mewarnai lagu lagu dan hasil karya mereka. Ideologi mereka mungkin tidak digemari sangat oleh pengiat musik komersil, dan selalunya gerak kumpulan pemusik seperti ini selalunya kedengaran hanya "sedap dimulut" tetapi tidak bagi "power" malahan hasil karya mereka adalah komersil dan tersendiri.


Jika tidak, masakan salah satu lagu mereka "can you save me" telahpun diangkat melatari lagu tema siri "covert Affairs" lakonan piper perabo. Siri baru mengisahkan perjalanan susah senang seorang penyiasat CIA wanita yang baru bernama "anne". Siri yang telahpun memasuki musim kedua di USA, telahpun bersiaran di saluran DIVA Universal(astro/Malaysia).

lagu-lagu Power yang lain mungkin tidak dapat ditelan oleh semua orang, namun bagi pengemar musik ala elektro dengan olahan alatan strings yang diadun dengan synthesizer dan suara suara sahutan,siulan ala red indian, musik mereka kedengaran amat meriah, hidup dan latar vokal jax yang membantu setiap mesej mesej yang pada lagu yang mahu disampaikan.

Kekuatan POWER yang memikat hati adalah hasil kerja mereka yang kreatif tetapi masih mempunyai elemen komersil tanpa kedengaran terlampau memaksa, kekuatan dari lirik(ceritera lagu yang berseni) yang pintar dan kekuatan melodi yang menusuk emosi. Mereka mampu membawa tema lagu serius "can you save me",kedengaran keanakan seperti "sold my soul to the radio"(ala the ting tings) atau sexy ala kesha tetapi serius untuk lagu "billy the kid".

Kini bernaung dibawah label dan management Bonded Records.

dengar sendiri lagu mereka di youtube rasmi dan LIKE lah facebook derang kalau suka :)




Untuk info check out website dieorang!

Labels: ,

Wednesday, November 2, 2011

HIGHLIGHTS : Flight Facilities




Belum banyak info mengenai latar belakang duo Flight Facilities(FF), Hugo Gruzman dan James Lyell. Derang mula bergerak aktif pada 2010 dengan 2 single berjudul "foreign language" & " Crave you".Kelainan yang diketengahkan mulai menarik perhatian booker & clubbers dan pelayar musik di internet.Pada awal 2011 derang mula terbang tour "maiden voyage" serata bandar-bandar utama Eropah dan klub2 di australia dan jepun.

Secara personalnya, lagu-lagu single derang dan hasil-hasil mixing untuk artis underground yang lain kedengaran loops minimalis tetapi masih catchy untuk didengar kali pertama,kedua dan seterusnya. Konsep mereka setakat ini boleh diringkaskan sebagai "Electro Lounge" tetapi cukup memanah dengan hook-hook yang sedap didengar berulang kali.


Berekspimenkan disko 80an, single terbaru "foreign language feat jess" sangat memikat telinga dengan olahan vokal Jess yang kena dengan konsep lagu. Selalunya kalau salah caturan, lagu lagu yang mencedok elemen disko 80an akan kedengaran "tacky" dan klise. Tetapi "foreign language" tidak begitu. Syukur!


Single pertama derang "crave you" mereka cuba menyatukan elemen pop jazz vokalis Giselle dengan konsep electro lounge,ternyata mengena. "crave you" mula berputar di radio-radio Australia.

Masih sukar mengukur sejauh mana bakat mereka akan terbang, namun kelihatan Flight Facilities sudah bersedia dengan management team & medium promosi di internet yang cukup.
Tak kisahlah semua tu, asalkan lepas satu,akan ada satu lagi single dan seterusnya. Untung, datanglah terbang tour ke KL! kannn?<3


Labels: ,

Tuesday, November 1, 2011

REVIEW:"Going beyond expectations" or "To fly to serve"?

Last month, British Airways launched its historical debut of "to fly to serve" advertising campaign to spearhead a new business atmosphere both from it internal employee and also to entice their passengers that they now will be serve in an improve manners if they fly via British Airways, the first ever campaign launched after ten years.

The campaign executed by appointed agency,Bartle Bogle Hergarty (BBH) celebrate a flashback of serving British Airways pilots and crews from 1919 to present time, it also features various historical planes that serve British Airways throughout the era.

Although the campaign lookslike British Airways best campaign so far, personally for me it shall be execute in better ways with better copywritings and yeah voice over talent. With lowtone VO
flowery script that end up like just another bedtime story, without proper pacing or effective punchline that able to engage emotional elements that might turn into action(of people booking their airticket via BA).


I remember the similar campaign which successfully has play with the psychological elements in its marketing strategy to hit the target audience, it was the first advertisement for "going beyond expectation" campaign launched by Malaysia Airlines in 2002 which was done by Leo Burnett Malaysia. The initial campaign focus on promoting malaysia airlines best award winning services (inflight food,cabin crew,inflight entertainment, on ground services etc) to the air travelers, in hope not only to rejuvenate MAS brand, but focus on one aim, to ensure viewers to choose malaysia airlines as their preferred airline.


Malaysia Airlines was known to have many award winning effective advertising campaign both local and oversea, in fact, they did launch a similar internal campaign in 2005 to entice its internal employee to serve "beyond the expectation" pretty much similar to British Airways "to fly to serve campaign in 2011.


The ad showcase Malaysia Airlines passenger testimonials from different parts of the world,and also testimonials from malaysia airlines employee from selected office overseas,who serve their best, inline with the "beyond expectation" motto. The copywriting were effective, very engaging hitting the right spots of every MAS employee in order to remind them, encourage them to serve their best, "beyond the expectation".

Now, after watching both advertisement from the two airliners,which airline has successfully come out with the most persuasive campaign,engaging enough to book your next plane ticket? :)

Labels: , ,